Svenska
Gamereactor
nyheter
Cryptozoo

Youtubern Logan Paul stäms för sitt NFT-spel CryptoZoo

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Youtubern Logan Paul, främst känd för att ha filmat ett lik i Aokigahara-skogen - eller "Suicide Forest" som den också kallas - i ett ökänt videoklipp, stäms nu för sitt NFT-spel CryptoZoo. Flera målsäganden har gått ihop i en grupptalan för att stämma Paul och hans kollegor för bland annat "conspiracy to commit fraud, fraudulent misrepresentation, negligence & unjust enrichment."

HQ

Bakgrunden är att Paul för knappt ett och ett halvt år sedan lanserade CryptoZoo, ett förtäckt "spel" som likt många cryptospel skulle gå ut på att tjäna pengar åt dess spelare. Det gick ut på att via cryptovalutan Zoocoins köpa ägg som spelaren sedan kunde kläcka i unika NFT-skapelser, vilka förstås skulle öka i värde och generera pengar åt spelaren.

Men utöver sin marknadsföring existerade spelet aldrig. Efter att spelare initialt investerat mängder med pengar i spelets cryptovaluta så hände ingenting utom att ägarna plockade ut miljontals dollar i vinst, menar advokatfirman Attorney Tom and Associates. De kallar nu tricket en "rug pull" - ägarna lovar guld och gröna skogar för att attrahera investerare, och drar sedan med pengarna.

Logan Paul har uttalat sig i omgångar om spelet, bland annat har han i en numera nedtagen video hotat att stämma mannen som ligger bakom hela utredningen vilken ledde till åtalet, Youtubern Coffeezilla. De senaste veckorna har det dock varit märkligt tyst från Paul angående CryptoZoo. Framtiden får helt enkelt utvisa vad stämningen leder till...

Cryptozoo
Logan och brodern Jake Paul. Två riktiga charmknuttar!

Tack Kotaku och Buzzfeed.

Relaterade texter



Loading next content