Svenska
Gamereactor
esports
League of Legends

Worlds 2023 kommer att hållas i Sydkorea

Men MSI 2023 kommer till London.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Riot Games har meddelat platserna för de största turneringarna i League of Legends tävlingsutrymme 2023. Tillkännagavs för att markera starten på den nya säsongen, Riot har avslöjat att Mid-Season Invitational kommer till London i år, med Worlds som hålls i Sydkorea.

För att lägga till detta har några formatändringar avslöjats. För MSI 2023 kommer detta att se 13 lag närvarande (upp från 11), och på grund av detta kommer Play-In Stage och Bracket Stage båda att vara dubbeleliminering. Play-Ins kommer också att se åtta lag närvarande (ett vardera från LEC, LCS, LPL, LLA, CBLOL, PCS, VCS och LJL regionala ligor). De översta fröna från LEC, LCS och LPL, plus de två översta fröna från LCK kommer alla att gå direkt till bracket stage.

League of Legends

När det gäller Worlds 2023 kommer detta att se 22 lag tävla över tre spelstadier; Play-ins, Swiss och knockouts. För att lägga till detta, före huvud-Worlds-evenemanget, kommer det att finnas en ny kvalificeringsnivå som heter Worlds Qualifying Series, vilket gör det möjligt för lägre seedade lag från de större divisionerna att ta sig till Sydkorea för den främsta turneringen.

Vad tycker du om de nya formaten och värdplatserna för MSI och Worlds?

Relaterade texter



Loading next content