Svenska
Gamereactor
lifestyle

WhatsApp tar sig an den brittiska regeringen om integritet och kryptering

WhatsApp tror att den nya internetlagen kan urholka integriteten online på ett liknande sätt som Iran, Brasilien och Indien.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Chefen för WhatsApp-meddelandetjänsten Will Cathcart har tagit sig till Storbritannien för att försöka argumentera mot ett regeringsförslag som kan rikta in sig på integritet online.

Lagförslaget har bestått även i den extrema röra som brittisk politik har blivit under de senaste åren, och det försöker omfatta flera metoder för att stoppa skadligt innehåll på sociala medier. Det vill också hålla stora teknikföretag ansvariga för innehållet på sina webbplatser.

Där Cathcarts oro kommer in är där lagförslaget kräver att företag använder "ackrediterad teknik" för att identifiera innehåll med övergrepp mot barn som skickas offentligt och privat på deras plattformar. Cathcart hävdar att denna teknik helt enkelt inte existerar, vilket innebär att det enda sättet att följa lagen skulle vara att bryta end-to-end-kryptering.

Detta skulle leda till att några företag går snarare än att bryta sin kryptering, vilket skulle äventyra användarnas integritet.

Detta är en annons:

Vad tror du?

Tack, Wired.

WhatsApp tar sig an den brittiska regeringen om integritet och kryptering
Detta är en annons:


Loading next content