Svenska
Gamereactor
lifestyle

Volkswagen har presenterat en elbil som kostar mindre än 25 000 euro

Den helelektriska bilen är starten på ett nytt initiativ för att ha tio nya EV-modeller till 2026.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Volkswagen fördubblar eller tredubblar inte bara elbilarna, eftersom biltillverkaren i praktiken är tiofaldig nere på elbilsutrymmet. Och vi säger detta eftersom den tyska biltitanen nu har meddelat ett nytt EV-koncept som är gjort för att vara tillgängligt prissatt och kommer att debutera 2025 och kosta mindre än 25 000 euro vardera.

Som noterats i ett nytt pressmeddelande får vi veta att den här bilen, känd som ID. 2all kommer att ha en räckvidd på upp till 450 km, kommer att vara lika rymlig som en Golf, och ändå lika billig som en Polo. Bilen kommer också att byggas på den senaste iterationen av plattformen modulär elektrisk enhet (MEB) och kommer att vara utrustad med effektiv driv-, batteri- och laddningsteknik.

Men den här bilen är inte allt som Volkswagen var tvungen att meddela, eftersom bilföretaget också noterade att det kommer att förbinda sig till elbilar genom att lova tio nya elektriska modeller alla till 2026 - ett år efter ID. 2all debuterar på vägar, och med detta är en av bilarna. Vi får veta att detta utbud av fordon också kommer att innehålla ID.3, ID. Buzz och ID.7 och kommer att följas upp av en elektrisk SUV.

VW lovar också att de kommer att ta med sig en ännu mer lättillgänglig bil i framtiden, med målet att producera en som säljs för mindre än 20 000 euro.

Detta är en annons:

Denna massiva insats är en del av VW: s satsning på att tillverka 80% av sina bilar i Europa elbilar.

Volkswagen har presenterat en elbil som kostar mindre än 25 000 euro
Volkswagen


Loading next content