Svenska
Gamereactor
artiklar

Vi pratar med Laurence Fishburne om Marvel-serien Moon Girl

Gamereactor snackar med producenterna Laurence Fishburne och Steve Loter om deras nya, färgstarka hjälteshow Moon Girl and Devil Dinosaur...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Vi pratar med Laurence Fishburne om Marvel-serien Moon Girl
Moon Girl och Devil Dinosaur känns som en mix av Dexter's Laboratorium, Powerpuff Pinglorna och Into the Spider-Verse

Det är inte den lättaste uppgiften att hålla reda på alla nya superhjälteprojekt som Marvel Studios har kokat ihop, där nya shower och filmer tar plats i våra filmdukar och TV-rutor för att säkerställa titeln som den sanna serietidningskungen. En av de nya hjältarna som ska få sin debut i takt med Marvels femte filmfas har hamnat i skuggan av de större mantelbärarna, men som inte är mindre värdig för det. Hennes namn är Lunella Lafayette, ett trettonårigt rullskridskoåkande geni som med hjälp av sina high tech-prylar och en gigantisk T-Rex rensar sitt älskade Lower East Side från brottslingar och superskurkar. Hon är även känd som Moon Girl och hon får en alldeles egen TV-serie om några dagar.

Moon Girl and Devil Dinosaur heter den animerade familjeshowen, något som få verkar vara bekanta med. Detta vill Laurence Fishburne få ändring på, särskilt med tanke på att han är en av seriens skapare och röstskådespelare. Fishburne behöver egentligen ingen närmare introduktion; den New York-födda skådespelaren har fångat filmfantasters fantasi som Matrix-mentorn Morpheus och återförenades med Keanu Reeves i de populära John Wick-filmerna. Fishburne gjorde även sin Marvel-debut som Dr. Bill Foster i uppföljaren Ant-Man and the Wasp, men huruvida den karaktären återvänder till nästa Ant-Man-film är ännu oklart. Eller snarare, Fishburne var mycket mer exalterad över sitt nya projekt när vi fick chansen att prata med honom några minuter. Vi får också sällskap av Steve Loter, en Emmy-belönad animationsveteran som bland annat är känd för spionsuccén Kim Possible.

Vi pratar med Laurence Fishburne om Marvel-serien Moon Girl
Fishburne spelar The Beyonder, som i serietidningarna tillhör en mäktig ras och tror att han själv är universum. Vi kan rekommendera att bombardera serietidningsexperten Henric Pettersons inkorg med serietidningsrelaterade frågor!
Detta är en annons:

För personer som inte är bekanta med Moon Girl, vilken skulle vara den bästa jämförelsen med er show? Vilka är de största inspirationskällorna?

Fishburne: Jisses... det finns ingen jämförelse! Det är det som är så underbart med vår show, den är helt enkelt unik. Det har inte funnits en show - eller en karaktär - som denna i animation eller någon annanstans. För de som verkligen inte har någon aning om serietidningen tror jag att det stora dragplåstret skulle vara den stora röda dinosaurien!

Vad fick dig att tänka 'Jag vill göra en show om DENNA karaktär'? Varför Moon Girl?

Fishburne: Varför Moon Girl? Hon är den första afroamerikanska tonårssuperhjälten någonsin! Det är en stor sak, särskilt för unga tjejer som ser ut som henne. Jag är från New York, Steve är från New York, vi älskar båda animation - det är en möjlighet att skapa något som helt enkelt inte har existerat ännu men som folk har längtat efter utan att ens veta om det!

Detta är en annons:

Detta är förstås inte första gången som Fishburne doppar tån i superhjältegenren. Förutom att han också gör rösten till seriens antagonist The Beyonder, en självcentrerad lurifax, har gjort rösten till Silversurfaren i Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer och har spelat Perry White i Zack Snyders Superman-rullar. Han var till och med påtänkt som Luke Cage i en Tarantino-regisserad-film, men den blev aldrig av. Superhjältar och tecknade figurer har med andra ord alltid varit en stor del av Fishburnes uppväxt.

Vi pratar med Laurence Fishburne om Marvel-serien Moon Girl
Seriefiguren skapades av Brandon Montclare, Amy Reeder och Natacha Bustos. Moon Girl fick sin serietidningsdebut 2015 och ersatte då den redan existerande karaktären Moon Boy.

Vilka är era favoritsuperhjältar, förutom Moon Girl, och inspirerade de showen?

Fishburne: Det började med Hong Kong Phooey... det finns nog inte en enda seriefigur som inte har berört mitt liv och gjort mitt liv bättre. Silver Surfer, Bruce Banner, Peter Parker... det bara fortsätter och fortsätter.

Loter: När jag växte upp var Chris Claremont John Byrne-eran av X-Men en stor inspiration för mig. Det var en enorm inspiration eftersom det verkligen kändes som att det var vuxet, jag kände att man kunde berätta mer seriösa historier genom superhjälte-genren. Det var en riktigt formativ upplevelse för mig.

Vilka är de största utmaningarna med att göra en animerad show?

Loter: Man vill ju se till att den sticker ut, eftersom Lunella Lafayette, Moon Girls story, förtjänar det. Vi försökte ingjuta en ny stil till showen som var unik och som stack ut, men vi visste också att musiken var en stark komponent i showen. När vi anställde kompositören Raphael Saadiq höjde det verkligen serien till nya höjder. Jag känner att det är en show som föräldrar kommer att njuta av, barn kommer att njuta av, vuxna barn som inte har egna barn kommer att njuta av. Det är en show för alla eftersom det är kulmen på så många inspirationer och så många olika världsbilder och det är unikt i sig.

Vilka råd skulle ni ge fans som vill jobba inom animation?

Loter: Det som är intressant nu är att det finns så många verktyg till mitt förfogande, så mycket teknik tillgänglig att du i stort sett kan uppleva alla aspekter av att skapa animationer på hemmaplan, allt från storyboarding till design. Någon sa en gång till mig att det finns minst tio tusen risiga teckningar i dig, så gör så många du kan för att få ut de risiga teckningarna!

Fishburne skrattar i bakgrunden.

Loter:Jag tror ärligt talat på det. Det är bara att skapa, skapa, skapa och finslipa din skicklighet. Och vi behöver folk! Animationsindustrin är en pågående maskin, så det känns som att det finns plats för alla. Bara bli bra och jobba på!

Jag är på väg att ställa min kanske viktigaste fråga till Fishburne och Loter- Do you think that's air you're breathing now? - men tiden har precis runnit ut. Jag hinner inte heller höra om de många projekten som Fishburne i början av intervjun nämnde att han hade i sitt huvud. Han och Loter har helt enkelt satt sitt sikte på en sprudlande färgstark och musikproppad tonårsäventyr om att hitta sin inre hjälte - och att hinna rasta en tio ton tung skräcködla. Moon Girl and Devil Dinosaur får Disney Plus-premiär den 15 februari.

Vi pratar med Laurence Fishburne om Marvel-serien Moon Girl


Loading next content