Svenska
Gamereactor
nyheter
Assassin's Creed II

Ubisofts nya kopieringsskydd

Kräver konstant uppkoppling

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Ubisoft gick ut för en tid sedan och pratade om att de kommer att införa ett nytt kopieringsskydd för sina PC-spel. Nu har brittiska PCGamer fått testa det nya systemet i Assassin's Creed II och Settlers 7 och det visar sig att det kräver en konstant internetuppkoppling. Något som betyder att om man inte har internet tillgänligt, går det inte att starta spelet. Om ens internetuppkoppling skulle stänga ner sig för en stund, kommer man att kastas tillbaka till startmenyn och förlorat det man inte sparat.

Samma sak händer ifall något skulle hända med Ubisofts egna servrar. Bryts kontakten till spelaren, då är spelet över för ögonblicket. Med detta kopieringsskydd kommer dock ett par fördelar då man kan spara sina sparfiler på Ubisofts servrar för att kunna komma åt dem från andra datorer.

Uppgifter som vi dock inte kunnat få verifierade är att det nu inte lämgre ska krävas att man ska ha skivan i DVD-läsaren på datorn, eller att man är begränsad till antalet installationer man får göra. Det nya kopieringsskyddet sägs komma till nästan alla Ubisofts nya PC-spel i framtiden.

Assassin's Creed II

Relaterade texter

Assassin's Creed II: Battle of ForliScore

Assassin's Creed II: Battle of Forli

RECENSION. Skrivet av Jonas Elfving

Den första expansionen till Assassin's Creed II är här och det blir mer vaktslakt, flygturer och mystisk story... Läs vår recension och se om Battle of Forli är något för dig att ladda ned

Stort Assassin's Creed-quiz

Stort Assassin's Creed-quiz

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Det är dags för en ny utrmaning i Assassin's Creed The Challenge, och denna gång vankas ett quiz. Skriv dina svar i kommentarsfältet så vaskar vi fram vinnarna efter...



Loading next content