Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Turtle Beach Recon Cloud

Vi har recenserat Turtle Beach Android-handkontroll, som även visar sig vara utmärkt till andra format samt synnerligen välbyggd och i slutändan blir en stabil köprekommendation från vår sida...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Det finns flera olika lösningar för att spela streamat till mobilen idag, där Razer Kishi och Nacon MG-X Pro. Det är handlag som fästs på sidorna av din smartphone och förvandlar den till något som mest påminner om en laserskadad Switch. Men funkar, det gör det.

En annan populär lösning är aningen hållare till befintliga handkontroller (oftast Xbox Series S/X-diton som ju stödjer Bluetooth) eller helt enkelt andra handkontroller som är avsedda för molnspelande och eventuellt har en inbyggd hållare. Det är i sistnämnda kategori vi hittar Turtle Beach Recon Cloud, en Xbox Cloud Gaming-handkontroll som baseras på Turtle Beach succé med Recon-serien.

Turtle Beach Recon Cloud
Hållaren är avtagbar och kan även stå på ett bort eller liknande.

Det betyder en väldigt gedigen och ganska tung enhet, vilket kan låta negativt, men faktiskt ger en mer stabil känsla. Den robusta smartphone-hållaren är trevligt nog avtagbar, detta eftersom handkontrollen faktiskt går att använda med alla Android-enheter (där jag dock bara testat den med vår smart-TV utöver mobilen), vilket betyder att den som spelar Xbox Cloud Gaming via Samsung-appen i sin TV med fördel kan välja denna handkontroll.

Som med de flesta andra Turtle Beach-produkter vi testat under de två senaste åren erbjuder Recon Cloud en otrolig batteritid. Den är specificerad till 30 timmar, och det är ungefär vad jag tycker mig ha kommit upp i, dock utan att jag uppmanats ladda handkontrollen (vilket du gör med USB-C). Dessutom har den stöd för Turtle Beach EQ så du lätt kan justera ljudvolymer och liknande med reglage på handkontrollens front. Dessutom finns programmerbara knappar på baksidan. Möjligen kan jag känna att mängden knappar kan bli övermäktigt för den som bara vill ha något enkelt att lira med och inte alls är sugen på pilla med ljud och programmera funktioner.

Detta är en annons:
HQ

Eftersom handkontrollen ansluts med USB-C kan du trevligt nog även koppla den till din Xbox Series S/X eller PC och vips har du en extra handkontroll även för hemmet. Denna pjäs fungerar alltså utmärkt som en extra handkontroll, som är utmärkt att ta med på resor där du bedömer att det kommer finnas tid för lite spelande. Minuspoäng dock för att den inte trådlöst kan användas till konsol. Även om det är självklart, vill jag ändå poängtera att du självklart får något högre lagg när du spelar trådlöst jämfört med om du faktiskt ansluter enheten. Det gäller dock för alla handkontroller, men det förtjänar att nämnas.

Greppet och handkontrollen är kanon och ergonomin matchar Microsofts egen handkontroll fullt ut. Dessutom är knappkänslan god och styrkorset är av det där slaget att man verkligen direkt kan känna hur suveränt utformat det är för Street Fighter (det är väl inte bara jag som gör Shoryukens så snart jag får ett styrkors i handen?). Även analogspakarna erbjuder ett mycket behagligt motstånd och de gummerade ytorna gör att man får ett grepp som inte standardkontrollerna till Xbox Series S/X kan matcha.

Turtle Beach Recon CloudTurtle Beach Recon Cloud
Mängden knappar och funktioner blir lite överflödiga på en handkontroll för enkelt smartphone-spelande.
Detta är en annons:

Sammantaget är det en riktig höjdarkontroll som jag varmt kan rekommendera. Visst hade det varit trevligt att kunna använda enheten trådlöst till konsol, men att det alls går med USB-C tycker jag är bra nog. Här möts något som ovanlighet som kvalitet och lågt pris i ett förstklassigt alternativ för dig som vill ha en bra lösning för smartphone-spelande på resande fot eller bara vill ha en vettig handkontroll för Xbox Cloud Gaming på din smart-TV.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Väldigt välbyggd, fungerar till flera format, smarta funktioner, brutal batteritid, avtagbar smartphone-hållare, bra grepp
-
Plottriga knappar, ej trådlös till konsol
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

2
Turtle Beach Recon Cloud

Turtle Beach Recon Cloud

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Vi har recenserat Turtle Beach Android-handkontroll, som även visar sig vara utmärkt till andra format samt synnerligen välbyggd och i slutändan blir en stabil köprekommendation från vår sida...Loading next content