Svenska
Gamereactor
lifestyle

Trumps sociala medier utreds för penningtvätt

Det är möjligt att 8 miljoner dollar i medel kom från "två obskyra enheter."

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Efter att ha förbjudits från nästan alla sociala medier som finns efter att ha uppmuntrat Capitol -upploppen 2021 bildade Donald Trump Trump Trump Media & Technology Group (TMTG) senare samma år. I början av 2022 lanserade TMTG Truth Social, en plattform för sociala medier där den tidigare presidenten för närvarande har över 5 miljoner följare.

Även om detta kan verka som att Trump helt enkelt skapar sin egen ö på internet för att säga vad han vill, rapporterar The Guardian att federala agenter för närvarande undersöker TMTG för eventuella band till en allierad till den ryska presidenten Vladimir Putin.

Cirka 8 miljoner dollar i medel påstås ha kommit från "två obskyra enheter som båda verkar kontrolleras delvis av förhållandet mellan en allierad till den ryska presidenten Vladimir Putin." Hittills har det inte kommit något svar från TMTG eller Truth Social.

Resonemanget bakom utredningen var att 2022 gavs 8 miljoner dollar till TMTG för att hålla det flytande. Pengarna kom från Paxum Bank, en bank känd för sin historia av att tillhandahålla banktjänster för pornografi- och sexarbetarindustrin. Detta ger enligt uppgift en större chans att vara inblandad i penningtvätt och annan olaglig finansiering.

Detta är en annons:

Beroende på resultatet av utredningen kan detta säkert hindra Trumps planer på nominering i valet 2024.

Trumps sociala medier utreds för penningtvätt


Loading next content