Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
nyheter
The Last of Us (HBO Max)

The Last of Us fortsätter att skörda framgångar - Nytt tittarrekord noterat

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Lovorden har haglat över adaptionen av Naughty Dogs hyllade spel sedan premiären och efter tredje avsnittet så har superlativen skjutit ytterligare i höjden. Både svenska och utländska medier tycker att det är något utöver det vanliga och även tittarna håller till stor del med. Det är dock det avsnitt som har fått lägst tittarbetyg, med 4,5 på Metacritic och 7,9 på IMDb, jämfört med de två tidigare som är uppe på över 9-strecket på IMDb och 8,6 respektive 8,7 på Metacritic i skrivande stund. Kommentarerna varierar också stort, från "One of the greatest episodes of TV ever made" hela vägen till den andra sidan av spektrat och "I turned it off as soon as saw what was happening." Det är dock inte särskilt oväntat då det är ett avsnitt som utmanar och tar risker. Det är också det avsnitt som tydligast avviker från ursprungsmaterialet och det är sedan tidigare välkänt att skapare som tar sig friheter att ändra i sina egna verk inte alltid ses med blida ögon.

Review bombing eller ej. Det hindrar i alla fall inte serien, som kommer att få en andra säsong som helhet och i synnerhet tredje avsnittet, Long Long Time att vara en monumental tittarfest, där tredje avsnittet lockade hela 6,4 miljoner tittare endast i USA. Totalt sett har The Last of Us snittat fler tittare än självaste Game of Thrones efter endast tre avsnitt sända. Nick Offermans och Murray Bartletts insatser i senaste avsnittet lär inte bromsa den trenden heller. Det snackas redan Emmy-statyetter för duon.

The Last of Us (HBO Max)

Relaterade texterLoading next content