Svenska
Gamereactor
nyheter

Steven Seagal riskerar sanktioner för sitt "rysskramande"

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Under slutet av 80 och tidiga 90-talet hade Steven Seagal en lovande karriär inom Hollywood med flera lyckade actionfilmer under sitt bälte. Men som många av oss väl vet var inte de efterföljande åren snälla mot honom. Numera är Seagal reducerad till ett skämt och anses vara lite av en pajas inom kampsportskretsar. Speciellt då han gett flera märkliga uttalanden som blivit dementerade eller motbevisade av långt kunnigare och visare individer.

Steven Seagal är helt enkelt inte speciellt främmande för kontrovers och under flera år har han gjort sig allt vänligare med både Ryssland och deras grannland samt ledare Alexander Lukashenko. Seagal har helt enkelt blivit en form av PR-guru för regionen och har frekvent setts sällskapa med eliten inom länderna. Något som gjort att folk anklagat skådespelaren för att vara rysskramare vilket rimmar rätt illa med nuvarande kriget i Ukraina.

Detta har fått flera parlamentariker att reagera och nu vill man införa sanktioner mot Steven Seagal och flertalet andra personer som man ansett har stöttat Ryssland vid invasionen av Ukraina. Moderata riksdagsledamoten Gustav Göthberg är en av de som skrivit under uppropet och han kommenterade även situationen på följande vis:

"Vi var ett gäng svenskar som skrev under gemensamt. Det är ett löst sammansatt nätverk av parlamentariker. Det cirkulerar ganska många sådana lappar, där man uttrycker sitt stöd helt enkelt. Jag har själv drivit frågan om hårda tag mot Ryssland rätt länge, så då kom namnteckningen med på den lappen också."

Förutom Steven Seagal nämns även flertalet ryska politiker och även Putins guddotter Ksenia Sobtjak.

Tycker du att Seagal är en "rysskramare" och bör man införa sanktioner mot honom?

Steven Seagal riskerar sanktioner för sitt "rysskramande"
Take me to bed or lose forever.


Loading next content