Svenska
Gamereactor
recensioner
Star Wars: Tales from the Galaxy's Edge

Star Wars: Tales from the Galaxy's Edge - Enhanced Edition

Imorse släpptes PSVR2 och Hegevall har nu även satt gaddarna i den uppdaterade versionen av Oculus-spelet Tales from the Galaxy's Edge...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det är trist, tycker jag. Att detta tillsammans med en hel hög andra releasetitlar till PSVR2 haussas som fräscha när det i grunden handlar om flera år gamla Oculus Quest-titlar som kändes mossiga redan när de först lanserades. Men, men... Nu är det som det är och tillsammans med Horizon: Call of the Mountain, Moss II, Gran Turismo 7, Tetris Effect, Rez VR och en rad andra spel har jag tillbringat en del tid på Batuu och känner mig väl ganska redo att dela ut något slags betyg.

Star Wars: Tales from the Galaxy's Edge
Det här spelet var inte särskilt snyggt till Quest för flera år sedna och är verkligen inte någon "game changer" idag, till PSVR2.

Som sagt, detta är ett över två år gammalt Quest 2-spel plus expansionen Last Call som bakats ihop till ett enda spel och polerats lite, på några ställen. En gnutta grafik här, lite haptiska effekter mot kraniet, några extra effekter där, lite bättre tracing här och vips! Lanseringstitel till PSVR2. Upplägget är busenkelt; Du är en namnlös droidmekaniker vars skepp kraschlandar på Batuu och härifrån trillar du rätt in i en storslaget äventyr baserat på dialog som skrivits en av sjuåring. Jag skojar inte när jag kallar dialogsekvenserna och storyn i stort för usel i det här spelet, något som känns supermärkligt (fortfarande) med tanke på att ILM och Lucasarts varit inblandade i utvecklingen.

Star Wars: Tales from the Galaxy's Edge
Många bekanta ansikten blir det, och många nya.
Detta är en annons:

Dialogen i det här spelet är utöver att den är rutten i grunden, framförd av övertaggade sketchkomiker såsom bland andra Bobby Moynihan från Saturday Night Live och här hittar vi samtal och ordväxlingar i samma ton som sakerna som Jar Jar Binks häver ur sig, något som jag tycker drar ned det här spelet rätt rejält. Det blir tramsigt, tjatigt, töntigt och passar inte in den Star Wars-värld som jag gillar (New Hope, Empire Strikes Back, Rogue One, Mandalorian) och det går dessutom inte att trycka sig förbi någon av dialogsekvenserna vilket gör de inledande timmarna till rena rama tortyren. Sen tar det sig och Star Wars: Tales from the Galaxy's Edge - Enhanced Edition blir bättre, men aldrig bra.

Star Wars: Tales from the Galaxy's Edge
Dialogen är skriven av ett barn och framförd av enbart flamsiga sketchkomiker vilket gör att detta känns som Jar Jar Binks, i VR-form.

Samtliga an banorna är ultralinjära och påminner nästan om gamla skolans shooter-korridorer och för dig som spelare handlar det om att nyttja diverse laserbaserade Star Wars-vapen för att meja ned hundratals fiender. Spelmekaniken är habil och den haptiska feedbacken som finns inbyggd i PSVR2 hjälper till med att skapa en mer inlevelserik spelkänsla än vad Oculus-versionen någonsin lyckades med, men det räddar inte Star Wars: Tales from the Galaxy's Edge - Enhanced Edition eftersom actionpartierna snabbt blir enformiga och fienderna hela tiden upplevs som stendumma.

Grafiken känns dessutom gammal. Designen osar såklart Star Wars och det finns effekter såsom laserskotten som lyser upp delar av Batuu som är trevliga men på det stora hela märks det ju såklart att detta är gammal skåpmat som bara paketerats om och släpps till PSVR2. Det känns återigen trist att det verkligen saknas nya, fräscha, ambitiösa storspel till PSVR2 nu när den rullas ut och att dragarna till detta VR-headset är gamla Quest-titlar. Star Wars: Tales from the Galaxy's Edge - Enhanced Edition är verkligen inget jag vill spela igen och inte heller ett äventyr som jag tycker är representativt för vad PSVR2 som teknologi klarar av.

Detta är en annons:
05 Gamereactor Sverige
5 / 10
+
Musiken är som vanligt magisk, skaplig spelmekanik med bra haptisk feedback, en del tjusiga miljöer
-
Känns segt och gammalt, linjärt, usel dialog, tramsig ton, enformigt, puckade minipussel
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter



Loading next content