Svenska
Gamereactor
artiklar

Spel som borde förvandlas till TV-serier (Henric)

Efter saknaden av The Last of Us på måndagar berättar Henric om de spel han drömmer om att få se som TV-serier...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Efter att chefredaktör Petter Hegevall berättat om de spel han hade önskat se som TV-serier efter att The Last of Us en gång för alla visat var skåpet ska stå, är det min tur. För även om jag också anser att extremt få filmer baserade på spel har lyckats så var jag oerhört förtjust i The Last of Us på HBO Max och önskar att flera titlar kunde få samma, omsorgsfulla behandling. Här är därför de titlar jag hade velat följa varje vecka...

Tidigare delar ur denna följetong:
Del 1 / Del 2

Spel som borde förvandlas till TV-serier (Henric)

L.A. Noire
Jag älskar som bekant Team Bondis noir-berättelse som släpptes för lite mer än tio år sedan. Står fortfarande som ett av de bästa spelen jag haft nöjet att lira, och jag hade mer än gärna sett den adapteras som TV-serie. Varje avsnitt hade kunnat handla om ett nytt fall för Cole Phelps att utreda, samtidigt som man får följa hans liv som familjefar under 40-talet samt få se lite tillbakablickar från hans tid som marinsoldat. Jag tänker mig tre säsonger och sen sluta där, eller något sånt. Ge mig nu.

Detta är en annons:
Spel som borde förvandlas till TV-serier (Henric)

Horizon: Zero Dawn
För egen del älskade jag omgivningen och de spår som fanns av den, näst intill, utdöda mänskligheten i Horizon: Zero Dawn. Det var förmodligen det som underhöll mig allra mest med spelet och anser att det här finns stor potential till en genialisk TV-serie. Rosa Salazar eller Karen Gillan tror jag hade kunnat vara två utmärkta val att spela Aloy. Det hade varit oerhört intressant att följa henne i denna postapokalyptiska värld, helt fri från ointressanta sidouppdrag som tog upp alldeles för mycket plats i spelet.

Spel som borde förvandlas till TV-serier (Henric)

The Evil Within
Jag känner mig rätt så färdig med Resident Evil i film- och TV-serieformat. Inget har ju funkat och jag tycker därför det hade varit mycket mer intressant att få se en TV-serie baserad på The Evil Within. En långsam start där vi får bekanta oss Sebastian innan vi får uppleva helvetet på riktigt som han utsätts för. En miniserie hade funkat perfekt och jag hade helst sett att man till en början struntade i en adaption av uppföljaren och enkom fokuserade på ettan.

Detta är en annons:
Spel som borde förvandlas till TV-serier (Henric)

Alan Wake
Med tanke på att Alan Wake i stort sett redan känns som en TV-serie ser jag inte varför det inte skulle funka på riktigt. För det skulle det, ju. Ilkka Villi är redan författaren Alan Wake och behöver inte castas med någon ny skådis. Skit i American Nightmare och Control-DLC:n och kör bara på första spelet (eventuellt det kommande också). Ge mig mer skräck. Ge mig obehag à la Stephen King så har ni mig.

Spel som borde förvandlas till TV-serier (Henric)

Returnal
Kanske ett udda val, tänker du? Mycket möjligt, men jag tycker det finns något riktigt spännande med Returnal. Här tänker jag att en miniserie hade kunnat bli toppen där vi får följa Selene på jorden ett tag innan hon ger sig ut i rymden och fastnar på Atropos och tvingas uppleva alla hemskheter på nytt. Men jag hade samtidigt inte velat uppleva det kronologiskt, utan gärna i form av tillbakablickar som sakta men säkert ger oss svar på vad det egentligen är som försiggår. Jag tror det hade kunnat bli en briljant serie som hade kunnat tilltala mången sci-fi-älskare där ute.

Spel som borde förvandlas till TV-serier (Henric)

Splinter Cell
I brist på nya spel så hade jag inte haft något emot att Ubisoft kontaktade något företag för att leverera en TV-serie med Sam Fisher. Med tanke på att det finns en hel uppsjö av spel hade man med fördel kunnat baserade varje säsong på ett spel. Personligen hade jag älskat att se Splinter Cell Conviction ett par säsonger in när vi lärt känna Fisher och då kan relatera till honom ännu mer när hans dotter kidnappas. Ge rollen till Tom Hardy som redan har ett passande utseende och röst så är jag på.

Vilka spel skulle du vilja se förvandlas till TV-serier?



Loading next content