Svenska
Gamereactor
nyheter
Middle-earth: Shadow of Mordor

Shadow of Mordor startade sin bana som Batman-spel

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det är som bekant inte alltid det blir som man tänkt sig, och ibland hamnar man faktiskt rätt långt ifrån målet. Som exempelvis Monolith Productions som skulle göra ett Batman-spel som istället slutade som en Sagan om ringen-titel. Det är Game Informer som bjussar på denna godbit där spelhistorikern Liam Robertson avslöjar att det var just detta som hände med Middle-earth: Shadow of Mordor.

Monolith ville göra något helt nytt efter deras F.E.A.R.-titlar och beslutade sig därför att ge sig i kast med en av Warner Bros populära serier. Deras första val var Sagan om ringen, och de startade utvecklingen av ett samarbetsäventyr, men de stötte på problem och projektet lades ner. Då började de istället jobba på ett Batman-spel. Planen var att låta Christopher Nolans Dark Knight-trilogi vara förlaga och ge Batman en öppen spelvärld, men Nolan gav aldrig sin tillåtelse till detta.

Då hade Monolith redan hunnit en bit och Batman kunde bland annat köra runt i Gotham City med sin Batmobil samt bekämpa fienderna med stealth, strid eller hjälpmedel. För att inte låta allt gå om intet, användes alltså flera av idéerna och designen till Shadow of Mordor istället. Vill du veta mer om detta, så spana in Liam Robertsons video på denna länk.

Tror du Monoliths Batman-spel hade kunnat bli bra?

Middle-earth: Shadow of Mordor
Middle-earth: Shadow of Mordor

Relaterade texter

Middle-earth: Shadow of MordorScore

Middle-earth: Shadow of Mordor

RECENSION. Skrivet av Simon Eriksson

Skuggan över Mordor är här och Simon har smetat anletet full av orchblod. Gamereactors recension av Monoliths senaste äventyr är äntligen publicerad...



Loading next content