Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Saints Row

Saints Row - Vi kollar in inställningsmöjligheterna

Vi har kollat in anpassningsmöjligheterna i kommande Saints Row, och kan meddela att det skåpar ut det mesta vi sett tidigare...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Att kunna pimpa sig själv och sin omgivning har varit en viktig del av Saints Row-serien ända sedan Saints Row 2 släpptes. Volition var ganska tidigt ute med ett omfattande system för detta, och att kunna få ett personligt anslag i all design har varit självklart och blivit allt mer avancerat sedan dess.

I höst är det dock dags för en reboot av Saints Row-serien, och att döma utifrån vad vi fått se, är det ganska stora förändringar på gång när serien återvänder till rötterna, anpassad för en helt ny konsolgeneration. Så hur blir det med personifieringen i detta fall då? Har den fått stryka på foten till förmån för realism? Svaret på den frågan är ett rungande nej. Detta kan jag slå fast med stenhård säkerhet efter att ha tagit del av en presentation av vad vi har att se fram emot på området.

Saints Row
Att kunna ändra sin karaktär har kunnat göras i varierande omfattning tidigare såklart, men i Saints Row tas detta till en ny nivå.

Istället för att backa bandet något, har Volition skruvat upp inställningsmöjligheterna till det smått svindlande oändliga, och vi vågar påstå att ingen kommer misslyckas med att göra det visuella i berättelsen till sin egen. Det mest uppenbara är såklart din egen huvudperson, där alla artificiella begränsningar tagits bort. Den som vill göra en machokaraktär med hud av stål men med rösten hos en liten flicka, kan alltså skapa just denna.

Detta är en annons:

Och med hud av stål menar jag just hud av stål då ett rejält utbud av texturer står till ditt förfogande. Känns det som att du hellre vill ha hud av klarblått gummi så går det bra, alternativt trä eller något helt annat. Du får även blanda kön precis som du vill, och hela batteriet av verktyg finns tillgängligt oavsett dina val. Faktum är att den som vill skapa en egen version av Batman-skurken Two-Face kan göra det, då ansiktet är uppdelat i två halvor som kan modifieras olika. Det sedvanliga systemet där du kan få en tatuering eller ett ärr på en förutbestämd sida, har slungats ut genom fönstret. Nu kan du ha ansiktshalvor med olika form, olika ansiktsbehåring, ärr och så vidare.

Saints Row
Det handlar inte nödvändigtvis om mikrodetaljer i ansiktet, utan snarare om möjligheterna att faktiskt göra något riktigt annorlunda.

Men varför stanna där? Volition har även brassat på med det tunga artilleriet när det kommer till dina val. Det betyder att du kan detaljjustera allt, inklusive sådant som din karaktärs garnityr, byta ut kroppsdelar mot proteser samt även ha kontaktlinser som kan se ut ganska precis hur som helst. Det gäller även klädesplaggen, där Volition stolt meddelar att du kan ha flera lager med kläder. Vill du ha ett par slitna jeans under dina chaps, så kör du på det, föredrar du hellre en naken (och solbränd) ändalykt synlig genom chapsen - så funkar det med. Vill du ha fler plagg, finns såklart butiker för detta ändamål, bland vilka vi även hittar klassiker från förr såsom Leather & Lace.

Kort sagt, verktygen för karaktärsskapande är imponerande. Kanske inte bara för att de är bättre och mer flexibla än tidigare, utan framför allt för att de är så spretiga och ger så roliga alternativ. Men till detta har du sedan så mycket annat som kan byggas om och modifieras. Vill du att din bil ska se ut som ett piratskepp med segel och allt så går det bra, vill du hellre ha en Tron-inspirerad motorcykel så är inte heller det några problem, inte heller att satsa på en hoverboard, och så vidare.

Detta är en annons:
Saints Row
Även ditt hem går såklart att pimpa ordentligt.

Grejen med att kunna byta färg och fälgar på sitt vrålåk (vilket du såklart kan här med, till och med ha animerade sådana) har vi sett förr, och här tas det till en helt egen nivå. Visst går det att slänga på spoilers och satsa på en hotrod-motor, men möjligheterna är så oändligt mycket större i Saints Row. Då har jag inte ens nämnt det faktum ännu att dina kärror kan ha en dragkrok som kan användas på olika sätt - där ett av dem är att släpa ett enormt järnklot efter sig som skapar förödelse medan du sladdar omkring.

Bilar är en viktig del av Saints Row och över 80 modeller finns tillgängliga. Dessa kan du sedan trixa och fixa fritt med. Byt ut motorljud, tutan, lägg till boost, skapa en pansarvagn med inbyggd katapult (där du med en wingsuit kan fortsätta resan flygandes) eller något helt annat. Det är fantasin snarare än verktygen som sätter gränserna.

Saints Row
Bilarna och vapnen kan du byta utseende på helt, känner du för att lajva Captain Jack Sparrow - så gör du det.

Sistnämnda spiller även över på vapnen. Varför nöja sig med vapen-skins när man kan få så mycket mer? Här kan du ta dina favoritbössor och byta färg samt texturer på dem, eller fästa klistermärken... men framför allt kan du byta form på dem. Varför inte skapa en hagelbrakare som ser ut som ett paraply, så du kan spatsera omkring som The Penguin? Eller snickra om en bazooka till ett gitarrfodral som en sann mariachi? Kanske återuppleva VM 94 med Kennet Anderssons klassiska målgest iförd enorma skumgummihänder som även dubblar som pistoler?

Som du kanske anar har Volition inte direkt knusslat med din egen crib heller. Exakt hur många sådana vi får, vet vi inte, men det finns gott om utrymme att ställa spektakulära saker på. Kanske låta gäst hälsas av en enorm eldsprutande robot, ställa en stenhård staty föreställande en kvinnlig gängmedlem i matsalen eller satsa på något med dinosaurier. Du kommer till och med kunna forma stadsdelarna omkring dig med dina val, totalt 14 stycken finns spridda runt i Santo Ileso.

Hur kul det än är att personifiera saker och ting, råder det ingen tvekan om att det är gameplay som är viktigt. Men med ett bra gameplay på plats, är det såklart alltid kul att kunna göra en spelvärld till sin egen. Och om Saints Row faktiskt levererar på gameplay-fronten, råder det ingen som helst tvekan om att inställningsmöjligheterna kommer bidra till att göra detta till något alldeles extra. Så bra ser det faktiskt ut.

Saints RowSaints RowSaints RowSaints Row

Relaterade texter

Saints RowScore

Saints Row

RECENSION. Skrivet av Marie Liljegren

Marie har lekt runt i den stora sandlådan som kallas Santo Ileso som en kvinna med djup mansröst och clownnäsa och gör stan osäker i en bil med en gigantisk daggmask på taket. I en annan värld hade folk höjt på ögonbrynen men det här är Saints Row motherf#ckers!

2
Embracers VD besviken på Saints Row-floppen

Embracers VD besviken på Saints Row-floppen

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Även om Volition hade höga ambitioner för nya Saints Row, är det nog få som protesterar mot påståendet att inte riktigt fungerade. Försäljningssiffrorna är fortfarande...Loading next content