Svenska
Gamereactor
nyheter
Gears 6

Rykte: The Coalitions nästkommande spel blir Gears 6

Studions planer att göra något nytt har tydligen skrotats, så nu går de tillbaka till Gears of War-serien för en ny numrerad del...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

The Coalition har senaste åren framstått som en av de bästa och mest pålitliga utvecklarna inom Xbox Game Studios efter att sedan 2016 ha släppt Gears of War 4, Gears 5, Gears Tactics och även varit inblandade i det våldsamt snygga grafikdemot The Matrix Awakens. Till detta kommer att de dessutom uppdaterat sina titlar ordentligt inför varje ny konsol (Xbox One X och Xbox Series S/X) på ett synnerligen imponerande vis.

De grundades dock som en Gears of War-studio, och därför var det överraskande när vi för några år sedan fick veta att de börjat utveckla en ny spelserie. Detta delade givetvis fanskaran i två delar, där den ena älskade tanken på att få se något nytt, medan den andra inte gillade tanken på att vänta längre än nödvändigt på Gears 6. Det gör denna rapport till lika delar dåliga och goda nyheter.

I senaste Game Mess Mornings show sade den vanligtvis pålitliga Jeff Grubb att The Coalition ställt in två av sina outannonserade projekt, delvis på grund av att Microsoft och Xbox Game Studios fokuserar om sina resurser efter den senaste tidens uppsägningar. Studion har istället lagt nästan allt fokus på att utveckla Gears 6.

Det betyder inte nödvändigtvis att du ska förvänta dig att få se det sjätte Gears of War inom kort, detta eftersom utvecklingen var i ett mycket tidigt skede innan beslutet. Det lär därmed ta några år att få berättelsen och innehållet till den kvalitet som folk vill ha och förväntar sig. Lägg därtill att The Coalitions arbete väntas vara ett av de främsta dragplåstren för Epic Games senaste grafikmotor och prestandan i Xbox Series X, så vår gissning är att det inte lanseras förrän tidigast hösten 2025. Sent - men ändå tidigare än vad som ursprungligen var planerat.

Gears 6

Relaterade texter



Loading next content