Svenska
Gamereactor
lifestyle

Rolls-Royce har presenterat sin sista V12-coupé

Bilen kommer att vara extremt begränsad med endast 12 modeller tillgängliga globalt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Rolls-Royce kommer till slutet av en av sina mest inflytelserika epoker. V12-eran är i princip över, och bilföretaget vill avrunda denna period av sin historia med en sista, extremt begränsad modell.

Känd som Black Badge Wraith Black Arrow, kommer den här bilen att vara tillverkarens sista V12-coupé, eftersom Rolls-Royce härifrån övergår till en helelektrisk era.

Bilen kommer i "en av de mest komplexa ytfinisherna Rolls-Royce någonsin har producerat", har en design inspirerad av 1930-talets rekordfordon, Thunderbolt, kommer att ha en starlight headliner (innehållande 2 117 fiberoptiska stjärnor) och har en ny klubbläderinredning.

Att matcha alla dessa snygga inre delar med en kraftfull V12-motor innebär att Black Badge Wraith Black Arrow kommer att vara mycket sällsynt, i själva verket kommer bara 12 någonsin att tillverkas. För alla senaste lotterivinnare som hoppades kunna kasta ditt namn i ringsignalen för en, har Rolls-Royce också meddelat att alla 12 modeller redan har tilldelats kunder runt om i världen.

Detta är en annons:
Rolls-Royce har presenterat sin sista V12-coupé
Rolls-Royce


Loading next content