Svenska
Gamereactor
nyheter
Resident Evil 7: Biohazard

Resident Evil 7 och Village har nu fullt VR-stöd (till PC)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det har ryktats om det ett tag nu och det var väl egentligen bara en tidsfråga innan det skulle hända. I synnerhet eftersom både Resident Evil 2 och 3 redan finns tillgängliga i VR. Det är dock inte tack vare utvecklaren Capcom som det nu är möjligt att avnjuta både Resident Evil 7 och Village i VR utan det är samma moddare som ligger bakom samtliga VR-moddar. Praydog har här dessutom lyckats addera full VR, det vill säga det som omnämns som 6DOF eller "Six degrees of freedom" till båda titlarna och enligt uppgift ser det fantastiskt ut. Eurogamer har testat det och resultatet går att se här i en 45 minuter lång video. Även Virtual Reality Oasis har provat och lagt upp en betydligt kortare video för den som kanske är intresserad men inte har 45 minuter över för Resident Evil Village i VR. Den videon kan ses här!

Full VR innebär att det finns motion controller support och att man inte bara är ett par "flytande händer" utan faktiskt kan röra armar och händer helt fritt och kan interagera med omvärlden och man har fullt synfält, vilket förstås borgar för en betydligt mer rafflande upplevelse. Resident Evil 7 har redan stöd för VR men enbart för Playstation och det saknar också många av de funktioner som Praydog nu har integrerat i sina moddar för PC-versionen. Detta är enligt de som har provat båda versionerna något helt annat, som ett helt nytt spel. Village har dock aldrig haft något VR-läge så detta är helt nytt territorium för den som bestämmer sig för att testa modden, som precis som övriga VR-moddar ligger på Praydogs Github för nedladdning. Värt att nämna i sammanhanget är att även de befintliga moddarna för Resident Evil 2 och 3 har uppdaterats.

En varning på vägen dock. Som alltid är moddar inte supportade eller godkända av utvecklaren och det har hänt att saker och ting inte fungerar som förväntat eller inte är kompatibla så det sker på egen risk. Båda moddarna är också fortfarande under utveckling så feedback välkomnas och för den som gillar det Praydog gör så finns det också en Patreon om man vill stödja hans arbete och möjliggöra flera moddar i framtiden.

Resident Evil 7: Biohazard

Relaterade texter



Loading next content