Svenska
Gamereactor
nyheter
Red Dead Redemption 2

Red Dead 2 når nya rekord i antalet samtidiga spelare på Steam

Att Rockstar verkar vilja överge sitt bästsäljande western-epos betyder dock inte att användarna är redo att göra detsamma - tvärtom...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Red Dead Redemption 2 har nu, trots att det släpps till PC i slutet av 2019, nått en ny toppnotering för antalet samtidiga Steam-spelare med siffran 69 134 användare. Detta är det högsta antalet Red Dead Redemption 2 nått sedan det lanserades till Steam för över tre år sedan och slår det tidigare rekordet med över 10 000 spelare. Kolla in SteamDB för alla siffror.

Att vissa spel flera år efter lanseringen når nya höjder när det gäller antalet användare är ovanligt, men inte unikt, och förra året såg vi bland annat Cyberpunk 2077 få upp ångan efter uppdateringar och en Netflix-serie. Det märkliga med Red Dead Redemption 2-populariteten är dock att den inte nödvändigtvis är kopplad till någon stor uppdatering eller nytt innehåll som lanseras till spelet.

Tvärtom snarare. Om något borde Red Dead Redemption 2 vara döende med tanke på att Rockstar i stort sett har skjutit det åt sidan (det tycks inte bli någon version till Playstation 5 och Xbox Series S/X) för att arbeta på Grand Theft Auto VI. Kort sagt tycks det helt enkelt bara vara så att folk uppmärksammar och spelar ett ohyggligt bra spel.

Red Dead Redemption 2

Relaterade texter

Red Dead Redemption 2 (PC)Score

Red Dead Redemption 2 (PC)

RECENSION. Skrivet av Kim Orremark

Ett av förra årets bästa spel har äntligen kommit till PC med allt vad det innebär, Kim lät sina datorer svettas ordentligt under slående vackra ridturer...



Loading next content