Svenska
Gamereactor
recensioner
Boom Karts

Boom Karts

Fingersoft har stulit varenda liten idé från Mario Kart 8 i detta semimysiga barnspel till Iphone och Android...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Jag hade verkligen förväntat mig ett spel som skulle avinstalleras samma minut som jag startade det, när jag laddade hem Boom Karts, var paketering inte ser riktigt klok ut. Och visst, detta är en skamlös, kalkondoftande Mario Kart-klon både på ytan och i grunden. Utvecklarna Fingersoft har knappt brytt sig om att särskilja sig för en endaste liten sekund, och till och med stulit mängder av direkta manér från den korpulente rörmekarens racingpartyn, rakt av. Bara en sådan sak som att det sprutar gula gnistor om bakhjulen när man försätter sin kart i sladd för att sedan övergå till rosa gnistor, som ger en välkommen "boost" i fart, när man släpper knappen - är ett av många exempel på hur man karbonkopierat Mario Kart 8, framförallt.

HQ
Boom Karts
Banorna är precis som allt annat rena karbonkopior på Mario Kart 8.

Men det gör inte mig särskilt mycket, för Boom Karts erbjuder något som jag kan tycka att Mario Kart: Tour saknar - nämligen fart och den där patenterat Nintendo-aktiga enkelheten i spelmekaniken som gör att man fastnar, direkt. Precis som i Mario Kart 8 handlar Boom Karts om att köra kart (duh!) på diverse gulliga konceptbanor och om att lägga ut go-kartens bakända mot kurvans ytterkant och sladda igenom böjarna för att på så sätt erhålla extrafart. Och det fungerar bra. Karten gasar av sig själv och sladdar gör man genom att lägga den tillräckligt mycket åt höger eller vänster sida med hjälp av tummarna. Det låter busenkelt och självspelande och till viss del ärt det ju det, men samtidigt balanserat och lagom svårt, särskilt för de yngre spelare.

Boom Karts
Drifting-mekaniken är super-duper-simpel, men fungerar vädigt bra.

Banor4na är snygga, lagom utmanande och lagom långa. Man tvingas aldrig köra för många varv och spelet tvingar en inte till att pluska upp plånboken för att avancera, trots att det finnes mikrotransaktioner instoppade här. Det går alldeles utmärkt att avancera utan att röra plånkan, och avancemanget genom klasser och banor/tävlingar går rappt och stannar i princip aldrig av. Att ställa upp karten på sladd och drifta genom en lång högerkurva för att möta upp slutet av kurvan genom att kasta karten åt andra hållet, koppla ihop sladdarna och erhålla maximal mängd "boost" ut ur vänsterkröken - är en tillräckligt belönande känsla för att jag ska fortsätta spela. Och min sexåring, som ratat bland annat Mario Kart: Tour har haft massor av skoj tillsammans med det här spelet som han säger är "Marjoh Kart på Ajpäääd". Grafiken är inte särskilt läcker och ljudet är knappast uppseendeväckande bra, men klart dugligt. Och det är ju där Boom Karts hamnar. Ett dugligt spel med balanserad mekanik/svårighetsgrad och vettiga touch-kontroller.

Detta är en annons:
06 Gamereactor Sverige
6 / 10
+
Enkel och balanserad spelmekanik, korta och roliga banor, klockrent drifting-system
-
Ful grafik, renodlad Mario Kart 8-kopia
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
Boom KartsScore

Boom Karts

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Fingersoft har stulit varenda liten idé från Mario Kart 8 i detta semimysiga barnspel till Iphone och Android...



Loading next content