Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
recensioner
Senran Kagura 2: Deep Crimson

Senran Kagura 2: Deep Crimson

Senran Kagura-serien är egentligen bara känd för en enda sak - bröst. Utvecklaren Tamsoft har inte dragit ner på den varan i deras senaste Senran Kagura 2: Deep Crimson...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Det kommer säkert inte som någon större överraskning att utvecklare använder sig av sexigt innehåll för att sälja sina spel. Studion Tamsoft har dock tagit det till en helt annan nivå. I Senran Kagura 2: Deep Crimson har en överdriven mängd fokus lagts på halvnakna japanska flickor med stora gungande bröst. Men detta är väl ingen hemlighet? För det enda Senran Kagura egentligen har gjort sig känt för är bröst i mångfald. Jag återkommer till ämnet lite senare...

HQ

Liksom det första spelet i serien blandar Senran Kagura 2: Deep Crimson 3D-strider med oerhört snygga mellansekvenser - lika tajta som långa - vilka är väldigt snyggt presenterade. Jag håller rent av mellansekvenserna som spelets absoluta höjdpunkt eftersom de är så förskräckligt njutbara att kika på. Även om det ständigt förekommer mellansekvenser med en hel del ointressant nonsens så är Senran Kagura 2: Deep Crimson ett väldigt snyggt spel till den handhållna Nintendo 3DS-enheten. Jag skulle till och med kunna påstå att det här är ett av de vackraste spelen till den på senare tid.

Introduktionen berättar bland annat att äventyret kretsar kring de två rivaliserade ninjaakademierna Asuka och Homura. Precis som i det första spelet, men skillnaden den här gången är att de ska samarbeta för att bekämpa en fiende som har något otalt med dem båda. Samspelet mellan karaktärerna är njutbart och en hel del lustiga samtal förekommer sinsemellan.

Senran Kagura 2: Deep CrimsonSenran Kagura 2: Deep Crimson
Bröst, bröst och åter bröst. Allting handlar om bröst.
Detta är en annons:

Dessvärre är spelmekaniken inte särskilt mycket att hurra över. Den här typen av spel passar förmodligen bättre i hemlandet Japan än oss här i Europa och personligen har jag alltid haft svårt för japanska TV-spel baserat på manga baserat på karaktärer med oproportionerligt (även med manga/animé-mått mätt) stora bröst. Senran Kagura 2: Deep Crimson är trots allt ett spel i en genre som skulle kunna passa Nintendo 3DS-enheten alldeles perfekt, men tyvärr lyckas spelet aldrig nå den nivå det har kapacitet att göra.

Den största förändringen i Senran Kagura 2: Deep Crimson är förmågan att ha med dig ytterligare en karaktär under striderna. Den andra karaktären styrs av datorn och tillsammans kan de också släppa lös en team-baserad specialattack som lätt kan tömma banan på fiender. Svårighetsgraden i Senran Kagura 2: Deep Crimson är fruktansvärt ojämn och det känns inte alls som om Tamsoft har hittat någon riktig balans i själva utmaningen. Framförallt under vissa bosstrider där somliga gick att besegra genom att ställa sig i ett hörn och hamra på actionknappen, medan andra var halvt omöjliga att klå hur jag än bar mig åt. Detsamma gäller vissa fiender som känns betydligt mycket starkare än många andra av motståndarna, trots att de huserar på samma nivå.

Senran Kagura 2: Deep CrimsonSenran Kagura 2: Deep Crimson
När brösten inte är synliga zoomar spelets kamera istället in några rumpor.

Som jag var inne på tidigare är Senran Kagura 2: Deep Crimson ett spel som är väldigt bröstfokuserat. Utvecklaren Tamsoft har verkligen gjort allt i sin makt för att distrahera spelaren med en halvt obeskrivlig mängd bröst. Särskilt med tanke på spelets selektiva val av kameravinklar där karaktärernas behag helst ska synas så tydligt som möjligt för spelaren. Detsamma gäller mitt under de glödheta striderna. När karaktärerna tar alldeles för mycket skada rivs delar av klädesplaggen av och i slutändan kommer endast en liten tygbit dölja karaktärens bröstvårtor. Principiellt har jag inga problem med halvt pornografiska inslag i spel, men när allting görs såhär billigt så känns det bara just det billigt.

Detta är en annons:

För Senran Kagura 2: Deep Crimson har inte mycket annat att luta sig mot och är ett väldigt monotont actionspel. Spelets nivåer känns kraftigt oinspirerade och stereotypa. Det känns som om studions bröstintresse tagit alldeles för mycket tid från övriga utvecklingen, och ofta ser det ut som om Tamsoft mer eller mindre har kopierat samt klistrat in stora delar av banorna för att utöka längden på varje nivå. För hur man än vrider och vänder på det ser det ut som om de har byggt upp en liten del av banan, för att sedan återanvända sig av precis samma miljöer om och om igen.

Senran Kagura 2: Deep CrimsonSenran Kagura 2: Deep Crimson
Spelmekaniken är inte mycket att hurra över. Däremot är spelets mellansekvenser riktigt njutbara.

Precis som i det första spelet sjönk bilduppdateringen drastiskt när du använde 3D-effekten. Framförallt när det sker många saker på skärmen samtidigt. Så är också fallet i Senran Kagura 2: Deep Crimson. Visserligen flyter den andra delen på lite bättre än föregångaren, men det märks ändå att Tamsoft har en hel del kvar att jobba med om vi någon gång skulle få se en tredje del i serien.

Tyvärr vill jag inte påstå att det här är något bättre alternativ för de som är sugna på ett nytt spel i denna genré. Vill du ha ett spel som räcker en längre stund har jag väldigt svårt för att rekommendera Senran Kagura 2: Deep Crimson. Spelet blir aldrig särskilt underhållande och om det inte vore för den härliga presentationen samt de oerhört läckra mellansekvenserna hade betyget sjunkit ännu lägre. Skulle du däremot gilla japanska mangatjejer med stora gungande bröst och inte ha några som helst krav på gameplay, så har du troligen hittat ditt drömspel.

04 Gamereactor Sverige
4 / 10
+
Snyggt presenterat, läckra mellansekvenser
-
Stereotypa nivåer, ojämn svårighetsgrad, alldeles för bröstfokuserat, ojämn bilduppdatering
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

Senran Kagura 2: Deep CrimsonScore

Senran Kagura 2: Deep Crimson

RECENSION. Skrivet av Fredrik Säfström

Senran Kagura-serien är egentligen bara känd för en enda sak - bröst. Utvecklaren Tamsoft har inte dragit ner på den varan i deras senaste Senran Kagura 2: Deep Crimson...Loading next content