Svenska
Gamereactor
nyheter
The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Över tio ljuvliga minuter gameplay från Zelda: Tears of the Kingdom

Nintendo berättar om spelvärlden jämfört mot Breath of the Wild, nya förmågor och mycket annat...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Igår avslöjade Nintendo att vi skulle få en tio minuter lång gameplay-presentation av The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom idag, men vi fick faktiskt ännu mer än så.

Eiji Aonuma började presentationen (som du kan se i sin helhet längst ner) med att avslöja att The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom har nått guldstatus, vilket i enkla termer innebär att utvecklingen är avslutad, så spelet kommer definitivt lanseras den 12 maj.

Sedan börjar spelpresentationen med att visa oss en liten del av världen innan vi introduceras för den nya förmågan att spola tillbaka tiden som kallas Recall. Denna tar Link till en av de nya öarna som svävar upp i skyn. Dessa kommer variera en hel del i storlek och komplexitet, samt vara hemvist för nya fiendetyper (en av dessa är Constructor).

Med förmågan Fuse kan du... ja, smälta samman olika föremål för att skapa nya typer av vapen, sköldar, de tidigare antydda fordonen och mycket mer. Detta kan till och med användas för att utöka ett vapens hållbarhet, vilket visas med en gren som är nära att gå sönder varpå den smälts samman med sten. Aonuma visade även andra kreativa användningsområden, så det ska bli mycket intressant att experimentera med olika föremål.

Links till synes sista nya förmåga är den som kallas Ascend. Det är den som gör att han i princip kan morfa genom objekt ovanför honom, som vi sett i ett par fall tidigare. Ett bra sätt att lösa pussel och ibland undvika att behöva klättra uppför höga klippor och liknande.

Aonuma avslutade gameplay-delen med att avslöja att vi kommer att kunna färdas i världen utan några laddningstider, även när vi går från en flytande ö till marknivå och vice versa.

Kort sagt: The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom verkar ta kreativiteten från Breath of the Wild till en helt ny nivå, så vi är officiellt hypade. Hur är det med dig?

Presentationen avslutades för övrigt med att bekräfta att den länge omtalade Tears of the Kingdom OLED Switch-enheten lanseras den 28 april.

HQ
The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Relaterade texter



Loading next content