Svenska
Gamereactor
nyheter

Paradox lägger ner flera projekt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det är vanligt att utvecklare har flera projekt på gång samtidigt. Svenska utgivaren och utvecklaren Paradox Interactive har beslutat sig för att lägga ner flera av sina. De flesta har inte varit utannonserade innan. Orsaken är att företaget vill fokusera på spelen som har visats upp eller som företaget tror mest på. VD för företaget Fredrik Wester säger följande:

Paradox Interactive har sin grund och styrka inom strategi- och managementspel. Det är här vi har både själ och hjärta. Vår passion är att göra spel som våra spelare kan uppskatta under lång tid. Därför har vi vässat vår projektportfölj ytterligare för att säkra att de spel vi bedömer ha störst potential även har nödvändiga resurser för bästa möjliga utveckling. Vi har nu en lovande pipeline av spel och jag ser fram emot att dela dem med våra spelare under de kommande åren.

Detta gäller även stödet de har för sina spel på lång sikt. Europa Universalis, Crusader Kings och Hearts of Iron är alla serier som fått tillägg flera år efter sina släpp. Vi kan därför vänta oss färre projekt men förhoppningsvis mer kvalitativa produkter.

Paradox lägger ner flera projekt


Loading next content