Svenska
Gamereactor
nyheter
Choo-Choo Charles

Choo-Choo Charles är skräckspelet med en ondskefull tågspindel

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Eller är det ett spindeltåg? Det är väl oklart men något som i alla fall är helt klart är att trailern till kommande skräckspelet Choo-Choo Charles just nu skrämmer underbyxorna av gamers sen den blev viral under helgen. I synnerhet de som lider av arachnofobi, eller fobi för spindlar. Det är trots allt en av våra allra vanligaste fobier, inte sällan använd i just skräckfilmer och spel så det är lätt att förstå att det här inte är en lugn promenad i parken för ett stort antal människor. Skulle man dessutom råka lida av den mer sällsynta fobin siderodromofobi, överdriven rädsla för tåg eller tågspår så är det nog bara att stänga ner internet. Choo-Choo Charles är som sagt både ock. Ett frustande lok med stora vassa tänder och långa stela spindelben och det är ingen liten husspindel direkt utan ett massivt monster som rör sig snabbt i en öppen spelvärld, likt en åttafotad Mr X. Här har du ett eget litet tåg, ett gult sådant som helt saknar spindelben, däremot utrustat med kulspruta. Det är dock i dåligt skick och behöver ständigt repareras och uppgraderas. Du tvingas därmed ut i det mörka och okända för att leta delar men för varje steg du tar ökar risken att Charles plötsligt dyker upp för att sluka dig med hull och hår. Så här säger utvecklarna Two Star Games själva om sin skapelse:

"In Choo-Choo Charles you're given the task of eradicating a monster known by the locals as "Charles". Nobody knows where he came from, but they know why; to eat the flesh of puny humans. You have a small yellow train, with a map, mounted machine gun, and an exquisite collection of bobble-heads on the dashboard. You'll use this train to get from place to place, while you complete missions for the townspeople, or loot scraps from around the island. Over time you'll use your scraps to upgrade your train's speed, armor, and damage. You'll grow your arsenal, and (hopefully) become an unstoppable force, ready to take on the great and mighty Charles."

Det är onekligen ett originellt upplägg för ett spel och det väl ingen alltför vild gissning att viss inspiration har kommit från Stephen King-pseudonymen Beryl Evans barnbok, Charlie the Choo-Choo.

Choo-Choo Charles släpps till PC tidigt 2022 och vill du inte missa en sen kväll med lok så lägg till det i önskelistan på steam redan nu!

Här ser du trailern Choo-Choo Charles Trailer

Choo-Choo Charles

Relaterade texter



Loading next content