Svenska
Gamereactor
nyheter
New World

Spelare i New World offrar sina karaktärer för att kunna snabbresa

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Ett liv utan häst är sällan ett värdigt liv, i alla fall inte när det kommer till öppna spelvärldar och i synnerhet när den aktuella spelvärlden är gigantisk. Då tröttnar man snabbt på att använda apostlahästarna timma ut och timma in och börjar snart att muttra "mitt kungarike för en häst". I många spel springer man så småningom in i ett fyrfota transportmedel men i andra är muttrandet förgäves då det helt enkelt är en helt hästfri miljö, som i Amazons nya MMO, New World. Och det är inte bara en avsaknad av häst, utan av transportmedel över lag. Det finns dock ett system för snabbresor men det är högst begränsat och tämligen komplicerat.

Så här säger instruktionsboken:

"You need to be at a Spirit Shrine or in a settlement.
You need to have enough Azoth resources (the cost varies depending on distance, weight, and which faction controls the settlement).
You need to have already discovered the location you are fast traveling to."

Man kan också återvända till sitt värdshus en gång per timma men det är inte alltid optimalt. Befinner man sig då mitt ute i ingenstans, vilse, trött, hungrig och allmänt grinig och har redan bränt sitt besök så kan man direkt glömma allt vad fast travel heter, då är det bara att börja lunka tills det har gått en timma men nöden är som bekant uppfinningarnas moder så nu har spelare börjat döda sina karaktärer för att kunna njuta av regelbundna snabbresor. Det har nämligen visat sig att om man dör under tiden man inte kan besöka värdshuset så återuppstår man i lägret eller i närmaste stad. Det skall dock sägas att utrustningen man bär på skadas vid varje död så man får räkna med ett visst utlägg för reguljära reparationer.

Det är förstås inget idealiskt scenario men tills Amazon styr upp något smidigare sätt att förflytta sig snabbare så är det nog så här det kommer att fortsätta se ut. New World har annars tagit spelvärlden med storm, med över 700 000 samtidiga spelare på Steam och nästan en miljon tittare på Twitch. En tidig succé som har fått servrarna att protestera men Amazon Games har redan adresserat problemet och kommer kommande veckor att smälla upp både nya servrar och utöka kapaciteten på befintliga.

Spelar du New World?

New World

Relaterade texter

5
New WorldScore

New World

RECENSION. Skrivet av Adam Holmberg

Adam har landstigit Aeternum och provat på Amazon Studios nya ambitiösa onlinerollspel...

0
Chefen för Amazon Games har avgått

Chefen för Amazon Games har avgått

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Tack vare sitt enorma kapital och sina hårda affärsmetoder har Amazon nått stora framgångar inom ett antal branscher, inte minst streaming, konsumentvaror och logistik....

0
New Worlds Server Transfer-funktion försenas

New Worlds Server Transfer-funktion försenas

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Det är fortfarande en mycket, mycket lång kö för de som vill spela New World, särskilt på de servrar som är befolkade av många spelare. Det finns förstås en lösning,...



Loading next content