Svenska
Gamereactor
nyheter
Die by the Blade

Die by the Blade är ett nytt fightingspel med "one-hit kills"

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Den som fortfarande pratar om Bushido Blade gör det ofta med nostalgi i rösten. En längtan efter svunna tider, från en tidig Playstation-era där det unika samurajspelet vann många spelares hjärtan. Det rådde sannerligen ingen brist på alternativ i genren under åttio och nittotalet men det fanns bara ett Bushido Blade. Lightweights brutala titel var ingen lättviktare, snarare var det närmast en samurajsimulator med sin realistiska combat, där olika svärdhugg kunde resultera i öppna sår och kapade kroppsdelar som tvingade benlösa kombattanter att krypa fram.

Efter den starka debuten har det inte riktigt kommit något liknande, även om Way of the Samurai gjorde ett tappert försök. Nu verkar det dock som om att det tomrummet i varje samuraj-gamers hjärta är på väg att fyllas. Die by the Blade från utvecklaren Toko Midori är egentligen ingen ny utannonsering. Som så många andra spel var det tänkt att släppas 2020 via utgivaren Triple Hill men blev försenat. Nu annonserar man att planen fortfarande är att det skall släppas, dock under 2022.

Die by the Blade är alltså kraftigt inspirerat av Bushido Blade, i och med att det rör sig om ett 1v1 fighting-spel där varje karaktär svingar ett dödligt svärd men estetiken skiljer sig från föregångaren och är enligt Triple Hill snarare "Samurai Punk", där man mixar feodala Japan med cyberpunk. Spelare rör sig i en 3D-miljö, precis som i välbekanta titlar som Tekken, Mortal Kombat och Virtua Fighter. Här handlar det dock främst om att parera tills man hittar det där perfekta läget för att kunna landa en perfekt attack som omgående dödar sin fiende.

Upp till sju spelbara karaktärer skall det finnas att välja mellan och precis som sig bör kommer varje krigare med sin egna unika stil och personlighet. Det skall även finnas gott om möjligheter att anpassa sin egna karaktär med olika tillval. Tyvärr har man inte ännu gått ut med exakt vilka typer av spellägen som kommer att erbjudas i Die by the Blade. Det enda vi vet i dagsläget är att det kommer att finnas 1v1 multiplayer, turneringar och en storydriven kampanj. Crossplay kommer att stödjas.

Die by the Blade släpps någon gång under 2022 till PC, Playstation 4, Playstation 5, Switch, Xbox One, och Xbox Series X/S.

Vem är sugen på lite samurai punk?

Die by the Blade

Relaterade texter



Loading next content