Svenska
Gamereactor
nyheter
Pokémon Go

Niantic överväger regeländringar i Pokémon Go efter hot om bojkott

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det är upprört i Pokémon-lägret just nu. Det hela startade med att utvecklaren Niantic under den rådande pandemin införde restriktioner i spelet så att spelare, precis som i samhället i övrigt inte skulle behöva samlas i stora grupper och därmed bryta mot uppsatta Covid-regler. Nu tycker man dock att situationen har blivit så mycket bättre att man börjar att plocka bort det utökade avståndet, där USA och Nya Zeeland var först ut. I samband med att detta och att det börjar se bättre ut i världen försöker Niantic nu locka tillbaka sin spelarbas till Pokémon Go genom att erbjuda nyheter, som Legendary Pokémon Zacian and Zamazenta från Sword and Shield Men om någon trodde att det skulle resultera i jubel över att detta är ett tecken på att en återgång till det normala verkar vara nära förestående så tar man fel. Tvärtom var många missnöjda över beslutet och gjorde som varje missnöjd gamer gör i dessa tider, skapade en hashtag #BoycottNiantic och författade ett öppet brev till utvecklaren.

I brevet skriver de att det utökade avståndet i spelet inte enbart är en bra åtgärd för att fortsätta att minska smittspridning, utan även att det haft många andra positiva effekter. Till exempel har spelare kunnat undvika att korsa farliga vägar och inte längre behövt att göra intrång på privat mark för att nå sina geografiska mål. Det har dessutom underlättat stort för personer med funktionsnedsättning och även låtit spelare visa mer respekt för andra, i synnerhet personer som inte spelar Pokémon Go.

Niantic har nu svarat på brevet och de låter förstås meddela att de är oerhört glada över feedbacken, "we hear you", vi är är sedvanligt "humble" och vi lyssnar alltid. Ord och meningar vi har hört alltför ofta från utvecklare den senaste tiden så efter hotet om bojkott kommer man nu att införa vissa ändringar. Så här svarar utvecklaren på det öppna brevet:

"We have heard your feedback about one change in particular - that of the PokéStop and Gym interaction distance. We reverted the interaction distance from 80 meters back to the original 40 meters starting in the U.S. and New Zealand because we want people to connect to real places in the real world, and to visit places that are worth exploring.

However, we have heard your input loud and clear and so to address the concerns you have raised, we are taking the following actions: We are assembling an internal cross-functional team to develop proposals designed to preserve our mission of inspiring people to explore the world together, while also addressing specific concerns that have been raised regarding interaction distance. We will share the findings of this task force by the next in game season change (September 1). As part of this process, we will also be reaching out to community leaders in the coming days to join us in this dialogue."

Många misstänker nu dock att den långa handläggningstiden på nästan en hel månad och det till synes överkomplicerade beslutet att behöva bilda ett helt nytt team för så enkla ändringar, i princip bara en återgång till hur det var innan uppdateringen snarare är ett sätt att köpa sig tid så att fler hinner bli vaccinerade.

Pokémon Go

Relaterade texter



Loading next content