Svenska
Gamereactor
nyheter
Super Mario Kart

Hackare har återskapat dolt banverktyg i Super Mario Kart

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Nintendo led av ett stort dataintrång kallat "Gigaleak" under förra året, vilket bland annat ledde till att kod och bilder på mänskliga karaktärer i Animal Crossing, alternativa versioner av fjärde generationens Pokémon och en F-Zero-karaktär liknande Beavis från Beavis & Butthead spreds. Nu, ett år senare, har nya sätt att använda läckan dykt upp.

En anonym hackare kallad MrL314 har de senaste månaderna använt läckans kod till att försöka återskapa ett planerat men aldrig släppt banverktyg till det 29 år gamla Super Mario Kart. Verktyget ska tillåta skaparen att placera ut olika objekt så som väggar, oljefläckar och "speed boost panels" på redan befintliga banor. Även 3D-objekt så som de klassiska gröna rören, Monty Mole-mullvadar och Cheep Cheep-fiskar ska finnas med, trots att det ännu är osäkert om just dessa kommer att ingå i det publicerade versionen.

Super Mario Kart

Dessvärre kommer man alltså inte att kunna förändra körbanan i sig, och objekten man placerar ut kommer att behöva befinna sig inom banans tema, något som tyvärr (?) förhindrar att det skapas mer kreativa kreationer. MrL314 planerar att släppa hela härligheten för allmänt bruk inom några veckor. Blir du sugen på att testa?

Relaterade texter



Loading next content