Svenska
Gamereactor
nyheter
Doom Eternal

Brutalt vackert gameplay i Doom Eternals nya 4K ray tracing trailer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Är du en av de lyckligt lottade som har lyckats lägga vantarna på ett Nvidia RTX 3080 Ti? Grattis! Då kan du snart få uppleva Doom Eternal i sin allra vackraste skrud.

Doom Eternal klassas, helt rättvist som ett av de snyggaste spelen under 2020 och id Softwares brutala skjutare kommer att bli ännu mer visuellt imponerande. Detta avslöjade Nvidia på Computex när de visade upp ett helt nytt demo med ett minst sagt mäktigt gameplay i 4K och med ray tracing.

Det här var första gången som Doom Eternal visats upp med ray tracing aktiverat och vad man direkt kunde se var att spelmotorn idTech helt plötsligt hade helt nya förutsättningar gällande naturlig ljussättning. Det skall dock sägas att filmklippet nedan inte kan visas upp med Nvidias magiska AI-baserade teknologi för uppskalning av bild med hjälp av Deep Learning, DLSS. Med detta aktiverat kan man förbättra kvaliteten på lågupplösta bilder hela vägen upp till 4K, förutsatt att spelet har stöd för det förstås. I skrivande stund har cirka 130 titlar support för Nvidias DLSS, där bland annat Red Dead Redemption 2 och Rainbow Six Siege nyligen har adderats.

Se trailern här! Doom Eternal 4K ray tracing gameplay

id Software hintade också om att det kan vara fler actionfyllda uppdrag på gång. Att sagan om Doom Slayern inte alls tog slut i och med upplösningen i den tvådelade expansionen, Ancient Gods. Den exekutiva producenten Marty Stratton uttalade följande hoppfyllda ord i en jubileumsvideo riktad åt fansen; "stay tuned for more Doom Eternal updates in 2021." Exakt vad detta innebär vet vi förstås inte men med Microsofts och Bethesdas presskonferens runt hörnet kan vi väl gissa på att det blir scenen för ett eventuellt avslöjande.

Sitter du på ett Nvidia RTX 3080 Ti och tänker därmed kötta på i 4K med aktiv ray tracing? Eller sitter du utan men blev precis som undertecknad bara rejält sugen på mer Doom Eternal?

Doom Eternal

Relaterade texter

0
Doom Eternal får ett Horde- läge

Doom Eternal får ett Horde- läge

NYHET. Skrivet av Patrik Severin

Doom Eternal har nyligen fått ett poängbaserat Horde- läge med uppdateringen 6.66. I det så kan du spela ett vågbaserat spelläge och tävla om att bli etta i världen. Med...



Loading next content