Svenska
Gamereactor
nyheter
Metro Exodus

Metro Exodus uppdateras till PC, Playstation 5 och Xbox Series S/X

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

I november meddelade 4A Games att de arbetar med att släppa Metro Exodus till Playstation 5 och Xbox Series S/X, men det är tydligen inte bara konsolspelare som kan se fram emot att ett redan mycket trevligt och underhållande spel blir ännu vackrare.

Nu kan utvecklarna avslöja att Metro Exodus Enhanced Edition även släpps till PC någon gång under våren, och att de som redan äger spelet dessutom får dessa uppgraderingar gratis. Det är faktiskt ett antal betydande förbättringar vi snackar om, vilket inkluderar mer avancerad ray-tracing med bland annat stöd för "Advanced Ray Traced Reflections" och DLSS 2.0, samtidigt som det inte kräver lika mycket kraft. Det senare kommer att göra sitt för att se till att de med AMD-kort också får en bättre upplevelse. Det är dock värt att notera att dessa förbättringar - inklusive en ännu bättre "Temporal Reconstruction"-teknologi som gör bilduppdatering, texturer och prestanda bättre - kräver att du åtminstone har en GPU som stöder ray-tracing för att kunna köra denna utgåva.

När det gäller konsolerna bekräftar 4A Games att vi kommer att kunna njuta av Metro Exodus i 4K och 60 bilder per sekund även med ray-tracing till Playstation 5 och Xbox Series X. Series S-ägare får dock nöja sig med 1080p och 60 bilder per sekund, men även här väntar ray-tracing. Alla utgåvor har också mycket kortare laddningstider. Utöver allt detta kommer ett antal grundläggande saker att fixas och möjligheten att justera synfältet kommer att implementeras när dessa nya utgåvor och gratis uppgraderingar släpps någon gång senare i år.

En tydlig översikt av allt detta hittar du härunder.

Metro Exodus
Metro Exodus

Relaterade texter

Metro ExodusScore

Metro Exodus

RECENSION. Skrivet av Andreas Blom

Det brukar oftast pratas om underskattade, dissade, eller helt enkelt; bra spel som helt undgår publikens öga (sistnämnda är vad amerikanarna brukar kalla "hidden...

0
Metro Exodus har sålt 8,5 miljoner exemplar

Metro Exodus har sålt 8,5 miljoner exemplar

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

4A Games lovade oss att Metro Exodus skulle bli långt mer ambitiöst än de två tidigare titlarna, och så blev det - med en enorm framgång som kom som ett brev på posten....



Loading next content