Svenska
Gamereactor
nyheter
Alex Kidd in Miracle World DX

Alex Kidd in Miracle World DX utannonserat

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Säg Alex Kidd, och vi förmodar att de flesta av dagens gamers kommer svara: "Vem?". Och det är såklart inte så märkligt med tanke på att han varit i princip försvunnen från spelvärlden sedan hans sista äventyr, Alex Kidd in Shinobi World, släpptes år 1990. Det är alltså stabila 30 år sedan.

Men under det glada 80-talet kämpade Sega på med att hitta en egen maskot och provade först med Wonder Boy, följt av Alex Kidd. Men ingen av dessa båda herrar var ens nästan lika populär som Segas tredje stora försök - Sonic the Hedgehog. Sedan dess har Alex Kidd varit en degraderad maskot som endast synts till i gästsammanhang i spel som Sonic & All-Stars Racing Transformed.

Men nu är det dags för comeback. Franska utvecklaren och utgivaren Merge Games har nämligen utannonserat Alex Kidd in Miracle World DX, en remake av det allra första Alex Kidd-äventyret från 1986, komplett med uppdaterad grafik (som med ett knapptryck kan växlas tillbaka till originalet). Det släpps till PC, Playstation 4 och 5, Switch, Xbox One samt Xbox Series X på ett ännu ej fastslaget datum.

Vi återkommer med trailer senare, och i väntan på det, säger vi bara jan-ken-pon!

Alex Kidd in Miracle World DX

Relaterade texter

6
Alex Kidd in Miracle World DXScore

Alex Kidd in Miracle World DX

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Det som skulle bli en total uppfrsächning av ett älskat Sega-original blev i slutändan bara ett "re-skin"-projekt med ny grafik och Petter är inte imponerad...

Alex Kidd in Miracle World DX utannonserat

Alex Kidd in Miracle World DX utannonserat

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Säg Alex Kidd, och vi förmodar att de flesta av dagens gamers kommer svara: "Vem?". Och det är såklart inte så märkligt med tanke på att han varit i princip försvunnen...



Loading next content