Svenska
Gamereactor
nyheter
Lego Dimensions

Ökänd Portal-karaktär har äntligen hittats i Lego: Dimensions

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Att den berömda kakan alltid var en stor fet lögn kommer förmodligen inte som någon vidare överraskning för alla de som någon gång konfronterat GLaDOS helvetesprövningar i Valves pussellir Portal från 2007. Den som dock "knäckte" gåtan först av alla (och överlevde för att sprida sanningen) var som bekant den tidigare anställde Aperture Science-forskaren Doug "Rat Man" Rattmann.

Rat Man tros nämligen vara den enda som klarade sig undan GLaDOS inledande och högst dödliga experiment-lekar även om han visserligen ska ha förlorat stora delar av sitt förstånd under tiden. Rattmanns mentala sammanbrott visas nämligen med all tydlighet via de upprepande väggristningarna som spelare kan hitta runtomkring forskningsstationen och som förkunnar hur GLaDOS utlovade bakverk inte var annat än tomma ord.

"The cake is a lie
The cake is a lie
The cake is a lie..."

Trots karaktärens vikt i Portal-universumet har faktiskt den smått mentalrubbade Rattmann aldrig setts i TV-spelssammanhang tidigare. Förrän nu det vill säga.

Den ökända Doug har nämligen äntligen hittats i Lego Dimensions - ett helt år efter spelets release. Spelets utvecklare har visserligen under en längre tid antytt att den notoriske forskaren kan ha funnits i spelets Portal-kartor, men det var inte förrän Youtube-användaren Disney Dan (tillsammans med hjälp från andra) lyckades fånga råttmannen på film som världen nu äntligen kan njuta av karaktärens första framträdande i en spelvärld.

Ni kan hitta videobeviset via länken här.

Lego Dimensions
Liar liar... Your pants are on FIRE!

Tack Gamespot

Relaterade texter

5
Ryktet stämde, Lego Dimensions läggs ner

Ryktet stämde, Lego Dimensions läggs ner

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Ofta när rykten stämmer så har vi anledning att fira. Det gäller dock tyvärr inte vår rapportering om att Lego Dimensions tycks vara på väg att läggas ner. Nu har just...

7
Lego är nu världens mäktigaste varumärke

Lego är nu världens mäktigaste varumärke

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Som traditionen bjuder har Brand Finance som vanligt gjort sin årliga ranking av världens största varumärken. Apple har varit just detta ett tag, men har nu halkat ned...



Loading next content