Svenska
Gamereactor
nyheter
Crysis 2

Crysis 2 vs Crysis 2

PC vs konsol: så stor är skillnaden

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Många har undrat. Många har frågat. Hur mycket snyggare är egentligen Crysis 2 till PC egentligen jämfört med konsolversionerna? Bäst avgör man såklart detta via rörliga bilder. Men brist på tid för GRTV-teamet gjorde att vi valde att ställa versionerna mot varandra i form av stillbilder. Hur stor är skillnaden mellan Crysis 2 och Crysis 2 anser du?

Konsolbilderna är tagna i native (1280x720) med ett Black Magic Intensity Pro-videokort och komprimerade med minimal JPG-komprimering (12). PC-bilderna är fotade med Fraps i 1920x1080 och sedan nedskalade för att matcha konsolbildernas storlek. Även dessa är komprimerade med den minsta möjliga JPG-komprimeringen (12). Specsen för vår speldator är som följer: CPU Core I7 2600k @ 4Ghz. 4GB Corsair DDR3 XMS3 1600MHz. GTX 580. Asus Xonar DX.

Crysis 2
Crysis 2
Crysis 2

Bilderna ser du i full upplösning genom att klicka på bilden och sedan på knappen "Större bild".

Crysis 2
Crysis 2Crysis 2Crysis 2
Crysis 2Crysis 2

Valet av konsolversion:
Vi valde att låta Xbox 360-versionen representera Crysis 2 till konsol av den enkla anledningen att Playstation 3-spelet helt enkelt inte renderas i 1280x720 utan i en lägre native-upplösning. Detta skulle innebära att vi skulle tvingats skala upp PS3-bilderna, något som inte är optimalt i en grafikjämförelse.

Relaterade texter

Crysis 2Score

Crysis 2

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Cryteks stekheta uppföljare är en stilstudie i smart designad frihet med underbar grafik. Petter Hegevall har satt betyg...

Crysis 2 Remaster kan vara på gång

Crysis 2 Remaster kan vara på gång

NYHET. Skrivet av Måns Lindman

För hur skall man annars tolka det som skrevs på Crysis officiella Twitterkonto nyligen? Det finns förstås massor av olika sätt att tolka budskapet på men för oss som är...



Loading next content