Svenska
Gamereactor
nyheter
Devil May Cry 4

Devil May Cry 4

Första timmen med Capcoms fyra

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Undertecknad har de senaste dagarna suttit med den färdiga versionen av Devil May Cry 4. En sysselsättning som faktiskt är lika trevlig som den verkar. Och självklar knusslar vi inte med er läsare utan bjussar här på den första timmen med spelet.

Som vanligt gäller att den som är svårt allergisk mot minsta spoiler får läsa någon annan nyhet. Här visas som sagt vad man kan vänta sig av starten i spelet. Mycket nöje.

Devil May Cry 4Devil May Cry 4
Redan när den klassiska Capcom-logon tonar upp på skärmen börjar handsvetten flöda. Capcom har kommit in på ett lysande sätt i den nya generationen och Devil May Cry 4 tycks inte utgöra något undatag. Bara att trycka på Start-knappen och börja.
Devil May Cry 4Devil May Cry 4Devil May Cry 4
De som spelat Devil May Cry tidigare lär snabbt känna igen sig i spelet men en föredömlig genomgång av spelkontrollen körs innan man får börja smiska fiender. Vi får dock inte visa något från det för Capcom eftersom... tja... det får ni se själva när ni köpt spelet.
Devil May Cry 4Devil May Cry 4
Devil May Cry 4 är i allt väsentligt ett ganska traditionellt actionspel i tredjeperson, vilket som vanligt betyder enklare pussel och en del plattformshoppande samt eliminerande av fiender för att det röda nätet framför dörrar ska försvinna.

Det borde vara uppenbart för var och en som ser bilderna att Capcom lyckats igen. Devil May Cry är en fröjd för ögat och fantastiskt snyggt. Till skillnad från andra slarvpellar är spelet dessutom lika snyggt till Playstation 3 och jag lyckas inte se någon som helst skillnad på dem hur jag än försöker. Självklart går Devil May Cry 4 dessutom i stabila 60 bilder per sekund och är fullständigt silkeslent att se på.

Devil May Cry 4Devil May Cry 4Devil May Cry 4
Det finns mängder av snirkliga gångar och hemligheter och ofta kan man se på banan nedanför vad som vankas längre fram utan att veta hur man tar sig dit.
Devil May Cry 4Devil May Cry 4Devil May Cry 4
För den som letar ordentligt finns det gömda utmaningar som ger skön belöning om de klaras av. Det är inte alltid helt självklart var de finns och det gäller därför att utforska alla ställen där det ser ut som att man kan ta sig till.
Devil May Cry 4Devil May Cry 4Devil May Cry 4
Att döda är väl coolt men i Devil May Cry 4 gäller det framför allt att göra det snyggt. Våldsamma combos där man piskar på en fiende, skickar upp dem i luften, skjuter en salva revolverskott i dem och därefter hoppar upp i luften efter dem för en sista avslutande dödsattack är rena vardagsmaten för Nero.

Capcom har valt en ganska självklar väg med Devil May Cry 4 och har egentligen inte förändrat något alls. Något som känns mestadels befriande men stundtals lite väl primitivt. Det här är verkligen spellogik när spellogiken är som allra bäst. Ingenting är självklart och du kommer att få knuffa åtskilliga pelare, lösa ologiska dörrgåtor samt gå igenom snarlika strider om och om igen. Lyckligtvis är det dock faktiskt mestadels bara kul.

Devil May Cry 4Devil May Cry 4Devil May Cry 4
Sådana här kristallsamlingar betyder bonus. Ställ dig bara vid dem om du hittrar dem och krossa dem i småbitar så får du råd att skaffa förnödenheter längre fram.
Devil May Cry 4Devil May Cry 4Devil May Cry 4Devil May Cry 4
Det är ett skönt varierat spel och även om det blir en rejäl del gotiska slott och enorma katedraler finns det även enkla hamnar att utforska och slåss i.

Det finns två svårighetsgrader i Devil May Cry 4 där båda två erbjuder en perfekt utmaning där man kommer att få jobba oavsett. Spelkontrollen är mestadels klockren och det går inte att skylla på otur när man missar eftersom turmoment helt saknas. Spelets Achievements (Xbox 360-versionen) är dessutom rejält utmanande och det lär bli en rejäl fjäder i hatten för jägare att ha mycket poäng från detta spel.

Devil May Cry 4Devil May Cry 4
Hittar du en sådan här pryl får du chansen att handla och uppgradera Nero. Det hela fungerar ganska precis som i tidigare spel och det är inga som helst problem att komma in i systemet för nybörjare. Som vilken spelbutik som helst, alltså. Just här rekommenderars flitigt shoppande.
Devil May Cry 4Devil May Cry 4
Efter butiken vankas nämligen bossfight där en gammal legend gör ett eldigt uppdykande. En tuff match men inget som går att lösa med hederligt övervåld. Glöm bara, för guds skull, inte att göra det snyggt.

Därefter var min första timme med Devil May Cry 4 över och jag ska inte avslöja något mer om det såhär på förhand riktigt lovande spelet som lär glädja både gamla fans och nya. På skottdagen den 29:e februari är det premiär, och då får du själv chansen att spela vidare.

Relaterade texter

Devil May Cry 4Score

Devil May Cry 4

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Hetsporren Nero axlar Dantes roll som vilt skjutande, svärdsvingande demondräpare och Jonas Mäki har hängt på...



Loading next content