Svenska
Gamereactor
nyheter

Microsoft och Activision stämd av svensk pensionfond

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Microsoft och Activision blir stämda i amerikansk domstol av svenska pensionsfonden Sjunde AP-fonden (AP7).

Activision som redan förra året skapade stora rubriker gällande missförhållanden hos de anställda och sexuella trakasserier som sedan byttes ut till kontroverser tidigare i år när det började talas om att de skulle bli uppköpta av jätten Microsoft. Sedan den nyheten släppte har förslaget blivit omtalat utifrån konkurrensproblematiken och granskas nu av flera länder och stämningarna har gått om varandra till domstolarna.

Nu är det den statligt ägda svenska pensionsfondens tur att lägga in en ny stämningsansökan mot företagen som man anser missgynnar sina egna aktieägare vilket i sin tur påverkar även pensionsspararnas aktier. Man hävdar att Microsofts låga bud tack vare de skandaler som susade kring Activision ger en orättvis bild och påverkar aktiemarknaden negativt och anser att de bör kompensera för de ekonomiska förluster man gjort på grund av de båda bolagens agerande.

I deras pressutskick kan man läsa:

AP7:s förväntan är en dom eller förlikning för att kompensera Activisions aktieägare för den skada de åsamkats till följd av den felaktiga fusionsprocessen och det orättvist låga budpriset.

Enligt stämningsansökan så hävdar man även att Bobby Kotick, ägaren till Activision, medvetet förhandlade om avtal med Microsoft för att slippa skandalerna och att Microsoft i sin tur avsiktligt undanhållit vissa kritiska detaljer innan omröstningen i april skedde där de tackade ja till affären.

En talesperson för Microsoft hävdar att förhandlingarna skett "lagenligt och rättvist" och att det är en mycket bra affär för aktieägarna i en intervju med Bloomberg Law.

This is a great deal for shareholders," Christinat told Bloomberg Law. "We garnered 98% approval of votes cast. The board went through a thorough process to decide the right move for employees, shareholders, and players.

Microsoft och Activision stämd av svensk pensionfond
Stämningsdags!


Loading next content