Svenska
Gamereactor
nyheter

Sony vill ha Playstation Plus till Xbox - Microsoft säger nej

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det vore väl direkt felaktigt att påstå att relationen mellan Sony och Microsoft är särskilt bra just nu. Läget har varit spänt ända sedan Microsoft utannonserade att man skulle köpa Activision i en affär som uppges landa på 69 miljarder dollar eller runt 724 221 240 000 kronor baserat på dagens valutakurs.

Det stora problemet i det hela är ju att Sony av förståeliga skäl inte vill att Call of Duty blir exklusivt till Xbox framöver. Xbox VD Phil Spencer har upprepade gånger försäkrat att så inte kommer bli fallet även om det kommit rapporter om att Sony ska ha erbjudits ett avtal på tio år och att Call of Duty därefter blir en Xbox-exklusivitet. Vi har säkerligen inte hört det sista om detta på ett tag, tiden får helt enkelt utvisa vad det kommer leda till.

TweakTown har nyligen rapporterat att Sony meddelat det brittiska konkurrensverket att Microsoft inte gått med på att lägga till Playstation Plus till sina konsoler. Microsoft ska även ha försökt få igenom samma sak med Game Pass men inte heller fått igenom det till allas förvåning.

Sony skrev så här i sin rapport till konkurrensverket:
"Microsoft argues that demand for multi-game subscription services would not tip towards Game Pass because Microsoft would also make Game Pass available on PlayStation. Microsoft's stance that Game Pass availability on PlayStation would be a panacea for the harm from this Transaction rings particularly hollow given that Microsoft does not permit PlayStation Plus to be available on Xbox."

I en perfekt värld så skulle konsolkriget vara över sedan länge och alla vi spelare skulle kunna förenas oavsett plattform och oavsett spel, men det ser inte ut att vara aktuellt inom någon överskådlig framtid.

Sony vill ha Playstation Plus till Xbox - Microsoft säger nej
God of War hade kunnat spelas på Xbox om Sony fått igenom sitt förslag.


Loading next content