Svenska
Gamereactor
nyheter

Xbox Game Pass tjänade in 33 miljarder kronor förra året

Microsofts prenumerationstjänst drar in enorma summor pengar till företaget, vilket kan förklara de fortsatta satsningarna på konceptet...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Microsofts prenumerationstjänst Xbox Game Pass har fått en hel del uppmärksamhet under de senaste åren och blivit standarden andra mäts mot när det kommer till TV-spel. Många har dock funderat på om den här typen av affärsmodell verkligen är lönsam eller inte, och nu har vi fått en liten fingervisning.

Microsoft håller som bekant fortfarande på att köpa Activision Blizzard, och nyligen gav Brasiliens konkurrensmyndighet Conselho Administrativo de Defesa Econômica (CADE) sitt godkännande till den affären. I samband med detta släpptes ett dokument som nu uppmärksammats och som avslöjar att Xbox Game Pass genererade 2,9 miljarder dollar - runt 33 miljarder kronor) från konsolerna under 2021, det vill säga med PC Game Pass exkluderat.

Under kalenderåret 2021 genererade Microsoft intäkter från Xbox-avdelningen på 16,28 miljarder dollar (runt 184 miljarder kronor) totalt. Kort sagt står Xbox Game Pass ensamt för cirka 18% av de totala Xbox-intäkterna.

För närvarande har Game Pass 25 miljoner abonnenter enligt den senaste officiella siffran.

Xbox Game Pass tjänade in 33 miljarder kronor förra året

Tack Tweaktown



Loading next content