Svenska
Gamereactor
nyheter

Call of Cthulhu Sverige får en settingbok om Lund

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Chaosiums klassiska rollspel baserat på H.P. Lovecrafts kosmiska skräck har sedan en tid tillbaka funnits tillgänglig i en försvenskad version som vi recenserade här på Gamereactor tidigare i år. Penna-och-papper rollspelet har sedan dess fått en handfull utmärkta expansioner och nu har Eloso förlag utannonserat den på förhand kanske mest spännande sådana. I varje fall om du likväl som undertecknad råkar vara bosatt i de södra delarna av vårt avlånga land. Call of Cthulhu Sverige kommer nämligen till Lund, vårt lands svar på Arkham. På förlagets sida skriver Olanders Larsson om den kommande boken:

"Ända sedan vi utannonserade Call of Cthulhu Sverige har det pratats om vilken stad som egentligen är Sveriges Arkham. Efter långt funderande har vi insett att frågan är felställd, och kommit fram till att Arkham snarare är Lovecrafts Lund.

Lund får därför en egen settingbok. Projektet leds av Gabrielle de Bourg, Gunilla Jonsson och Michael Petersén, under överseende av Adrian Madden som huvudredaktör, och dessa agerar redaktörer som skriver grundboken tillsammans med många andra begåvade skribenter.

Boken kommer att innehålla information om Lund som plats på 1920-talet, ihop med massor av innehåll för att spela och spelleda spännande äventyr i staden. Exempelvis kommer det finnas särskilt anpassade yrken för att spela lundastudenter, platsbeskrivningar av både det historiska och fiktiva Lund, samt ett helt avsnitt med äventyrsfrön.

Dessutom innehåller boken fyra nyskrivna äventyr som utspelar sig i Lund: Anders Janssons äventyr Räddaren i Nöden, två äventyr av Gabrielle de Bourg, Gunilla Jonsson och Michael Petersén, samt ett äventyr som utspelar sig på Lunds hospital skrivet av Karin Tidbeck."

Preliminärt datum för lanseringen är augusti 2023 och vi kan så klart knappt bärga oss efter att få sätta våra tänder (eller tentakler) i boken.

Kommer du köpa Call of Cthulhu Sverige: Lund?

Call of Cthulhu Sverige får en settingbok om Lund
Årets studentfest är inställd, för evigt!


Loading next content