Svenska
Gamereactor
nyheter

Rings of Power har fått bättre mottagande än House of the Dragon enligt ny rapport

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Nästan samtidigt har HBO Max och Amazon Prime lanserat två enormt påkostade fantasyserier baserade på kända licenser; House of the Dragon och Lord of the Rings: The Rings of Power. Särskilt sistnämnda har dock varit inblandad i hela woke-debatten, men en bredare undersökning tyder på att det kan vara den serie som har tagits emot bäst - om än bara baserat på Twitter-reaktioner.

Medieföretaget Wettfreunde (som tekniskt sett är ett bettingföretag, men som också gör oberoende undersökningar) har publicerat en rapport som bygger på 375 000 Twitter-meddelanden där de officiella hashtaggarna för varje serie användes för att uttrycka en åsikt.

På grundval av dessa svar uppskattas att 35,3% av inläggen om House of the Dragon var överväldigande positiva, 17,7% var negativa och 47% var neutrala eller avvaktande. För Rings of Power var 47,3% av reaktionerna positiva, 19,9% negativa och 32,8% neutrala.

När det gäller karaktärer nämndes Rhaenyra Targaryen mest i 23,6% av meddelandena, medan Galadriel nämndes mest i Rings of Power med 30,1 % av meddelandena. Det bör dock återigen påpekas att detta endast gäller Twitter, för även om mängden data är stor är det extremt svårt att bedöma allmänhetens övergripande åsikter utifrån detta - även om det ger en fingervisning.

Följer du någon av dem och vad tycker du om dem?

Rings of Power har fått bättre mottagande än House of the Dragon enligt ny rapport


Loading next content