Svenska
Gamereactor
nyheter
Splinter Cell Remake

Ny Splinter Cell Remake-information avslöjad i platsannons

Remaken utvecklas med grafikmotorn Snowdrop och bygger på grunderna av originalet, men kommer få en mer realistisk framtoning...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Platsannonser har en tid varit en ovärderlig källa till information om kommande spel, eftersom de inte längre är lika hemliga som de brukade vara. Nu har vi fått ett utmärkt exempel på detta från Ubisoft Toronto som söker en manusförfattare till Splinter Cell Remake som utannonserades för nästan ett år sedan.

Först och främst får vi veta att spelet kommer utvecklas med svensma Massive Entertainments Snowdrop-grafikmotor för att "deliver next-generation visuals and modernized stealth gameplay, while preserving what's at the heart of the Splinter Cell experience".

Beskrivningen av spelet förklarar den allmänna tanken bakom detta projekt, som till synes bygger på grunden av det ursprungliga Sam Fisher-äventyret, men ska vara mer realistiskt och trovärdigt:

"Using the first Splinter Cell game as our foundation we are rewriting and updating the story for a modern-day audience. We want to keep the spirit and themes of the original game while exploring our characters and the world to make them more authentic and believable. As a Scriptwriter at Ubisoft Toronto, you will join the Narrative team and help create a cohesive and compelling narrative experience for a new audience of Splinter Cell fans."

En av de uppgifter som den här manusförfattaren kommer att arbeta med är "Revising and editing dialogue based on director/lead feedback to ensure quality and consistency", samt "Writing compelling dialogue for in-game mission VO and Cinematic scenes". I grund och botten verkar Splinter Cell Remake alltså verkligen vara en remake i ordets mest sanna bemärkelse.

Projektet antas fortfarande vara väldigt tidigt i utvecklingen (förproduktion till och med eftersom det behövs en manusförfattare), så vi ska nog inte förvänta oss att få se mer från detta på något år - men vi vet åtminstone att Sam Fisher verkligen är på väg tillbaka.

Splinter Cell Remake

Tack PSU

Relaterade texter

0
Splinter Cell blir radiodrama på BBC

Splinter Cell blir radiodrama på BBC

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Ubisoft arbetar på en remake av det första Splinter Cell, men medan vi väntar på det kan vi uppleva Sam Fisher på ett helt nytt sätt. Mer specifikt som en del av ett...



Loading next content