Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
nyheter
PUBG: Battlegrounds

Talibanerna anser att PUBG är olagligt våldsamt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Efter att de amerikanska styrkorna drog sig tillbaka från Afghanistan tog det inte lång tid innan talibanerna erövrade makten i landet (en grov förenkling), och sedan dess har de arbetat hårt på att anpassa landet efter vad de anser vara islams regelverk. Detta har lett till otaliga tragedier, där ett måhända mindre problem är att spel också drabbats.

PCGamesN kan till exempel bekräfta att talibanerna anser att PUBG: Battlegrounds är för våldsamt och tillika ett "slöseri med tid", och därför har spelet nu stängts av i hela landet i 90 dagar. Vad som kommer att hända därefter är ännu inte känt.

Detta har bekräftats av bland annat South Asia Index, som skriver detta via Twitter:

Det är inte första gången spelet förbjuds i den delen av världen, och PUBG Mobile har tidigare tagits bort i bland annat Jordanien.

PUBG: Battlegrounds

Relaterade texterLoading next content