Svenska
Gamereactor
nyheter

Suikoden I & II-remasters har utannonserats

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Suikoden, en av världens mest älskade och anrika japanska rollspelsserier, hade sin debut på Playstation 1995 och fick fyra uppföljare de nästkommande elva åren innan det tog slut på grund av allt mer dalande kvalitet och försäljningssiffror. Nu är det dock dags igen. Som vi vet sedan tidigare ska Suikoden få en andlig uppföljare nästa år kallad Eyuden Chronicle under utvecklarna Rabbit & Bears regi.

Med tanke på vilken enorm framgång nämnda spels kickstarter-kampanj var (det drog in 4.5 miljoner dollar), är det därför inte konstigt att de tidigare utvecklarna på Konami vill profitera och rida lite extra på Suikoden-vågen som råder just nu.

Bara häromveckan förnyade de varumärket Suikoden, och idag har vi fått ännu ett livstecken från serien. Suikoden I&II HD Remaster Gate Rune and Dunan Unification Wars heter spelduon som släpps 2023 till PS4, Xbox One, Steam och Nintendo Switch. Du kan se trailern nedan, och kanske kan vi se fram emot mer Suikoden - antingen i remaster-form eller som regelrätta uppföljare - om Konami kan ta sig i kragen och hypen håller i sig.

HQ


Loading next content