Svenska
Gamereactor
nyheter

Netflix entledigar personal igen - 30 jobb inom animation försvinner

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Netflix fortsätter att strama åt verksamheten efter ett par svåra kvartal, där både siffror, prenumeranter och omdömen stadigt pekat nedåt samtidigt som prislappen pekat spikrakt uppåt. Den här gången är det animationsstudion som får känna på hur det känns att "strömlinjeformas". 30 personer uppges förlora sina jobb när Netflix nu troligtvis på sikt kommer att ersätta dem med yngre personal. Som The Wall Street Journal tidigare har rapporterat om så är det en strategi streamingjätten har då det är ett sätt att bättre kunna kontrollera kostnaderna. Detta är också det första konkreta draget från företagets nya teamleaders, Karen Toliver och Traci Balthazor, som har fått i uppdrag att kostnadseffektivisera avdelningen. En avdelning som en gång i tiden var en plats för kreativitet och spännande talanger men som numera har skiftat till ett mer datadrivet tillvägagångssätt. En tidigare producent som inte fick sin show förnyad har tidigare gjort följande uttalande till ScreenRant i ämnet:

What was once the place of everyone's favorite show altered to focus on what audiences wanted to see, making the numbers far more critical than creativity. Because of this, cancellations followed, despite the acclaim the series may have garnered. Netflix made it clear that decisions, especially cancellations, were made using data, which placed the viewing numbers up against the cost of producing the series.

Netflix bekräftar att uppgifterna om nedskärning stämmer men vill dock poängtera att det inte innebär att de har för avsikt att sakta ner produktionen. De har en bra position just nu med sju Oscarsnomineringar de senaste åren, inklusive en vunnen statyett för If Anything Happens, I Love You. Närmast i framtiden ligger Guillermo del Toros Pinocchio, en ny film med Wallace och Gromit och en uppföljare till Chicken Run.

Netflix entledigar personal igen - 30 jobb inom animation försvinner


Loading next content