Svenska
Gamereactor
nyheter
Pokémon Scarlet/Violet

Game Freak bjuder på inblick i Pokémon Scarlet/Violets Paldea-region

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Som utlovat kablade Nintendo och utvecklaren Game Freak ut sin Pokémon Presents tidigare idag, och vi bjöds på en knappt tre minuter lång trailer av Pokémon Scarlet & Violet, följt av en mängd spelmässig fakta som grävde djupare i vad Paldea-regionen har att bjuda på. Och det visade sig att en hel del är nytt - ändå.

Du påbörjar din karriär som Pokémontränare på Naranja Academy (Scarlet) eller Uva Academy (Violet). Det är i denna skola som du tilldelas uppdrag av lärarna, lär känna vänner och fiender, och beger dig ut på expeditioner på jakt efter skatter.

Äventyret är denna gång uppdelat i tre "grenar". En av dem går ut på att ta sig an klassiska Gym och besegra samtliga tränare i dessa. Som vanligt? Nej, du kan nämligen ta hand om dem i vilken ordning du än behagar numera. De andra två grenarna är ännu höljda i dunkel, men Game Freak framhäver att du när som helst kan välja vilken av de tre grenarna du är sugen på att ta dig vidare på.

Till skillnad från i tidigare Pokémon-spel kommer de legendariska Pokémonen - Koraidon om du spelar Scarlet, Miraidon om du spelar Violet - inte vara svårfångade endgame-monster längre. Denna gång är de ditt främsta transportmedel redan från start. Med hjälp av dem kan du ratta ilsnabbt fram över grässlätter, simma över vattenytor och glidflyga från bergstoppar, och det är tydligt att Game Freak vill framhäva hur de lagt ett större fokus på utforskning än tidigare.

Den spelmässiga nyheten på slagfältet kallas denna gång varken Dynamax eller Gigantamax - utan "Terastal". Genom Tera-juveler kan Pokémon "Terastalize" en gång per strid, och blir då glimmande som juveler, ökar sina stats och förbättrar sina förmågor. Detta kallas av Game Freak "nyckeln" till att klara av striderna i Scarlet & Violet.

Slutligen kan upp till fyra spelare njuta av och upptäcka hela Paldea-regionen tillsammans, helt utan hinder och stängda områden. Dessutom tillkommer ett nytt stridsläge för flera spelare kallat Tera Raid Battles. Här möter man svåra Tera-Pokémon på tid, men lyckas sällskapet få ner fickmonstret får man chans att fånga in den besegrade Pokémonen, och addera den till samlingen.

Sammanfattningvis ser vi prov på en del upprepningar/variationer från tidigare spel, men även en hel del nytt, som sagt. Pokémon Scarlet & Violet släpps den 18:e november och du ser trailern i sin helhet nedan. Är dina förväntningar Gigantamax-stora?

HQ
Pokémon Scarlet/Violet

Relaterade texter

Pokémon Scarlet/VioletScore

Pokémon Scarlet/Violet

RECENSION. Skrivet av Ruben Jones, GR NO

Mer Pokedjur står på menyn och även om charmen finns där och monstren är oemotståndliga börjar det knaka i sömmarna för Nintendos klent uppgraderade äventyrsvärld...



Loading next content