Svenska
Gamereactor
nyheter
Baldur's Gate III

Baldur's Gate III får trubadurer, musikinstrument och en spade

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Trots att Baldur's Gate III kostar 59,99 euro på Steam har det varit en Early Access-titel sedan 2020. Det betyder dock inte att det är ett cyniskt pengatrick, för till skillnad från många andra Early Access-projekt ser utvecklaren Larian Studios till att faktiskt kontinuerligt bygga vidare på spelet.

Patch #8, som nu är tillgänglig, erbjuder en mängd uppdateringar av nästan samtliga aspekter av rollspelet. Det inkluderar bland annat grått hår i karaktärsskaparen, brasiliansk portugisiska som språkalternativ och en spade som du kan använda för att gräva efter gömda skatter.

Det mest anmärkningsvärda är dock tillägget av Bard-klassen med tillhörande musikinstrument, vilka kan användas av alla klasser som har en Performear-feat på nivå 4. Trubaduren har dessutom två underklasser: College of Lore och College of Valor.

Uppdateringen innebär faktiskt så många ändringar och tillägg att de inte ens ryms i ett Steam-inlägg, så du måste besöka spelets forum om du vill läsa dem alla.

Baldur's Gate III ska enligt planerna lämna Early Access år 2023.

Baldur's Gate III

Relaterade texter

Baldur's Gate IIIScore

Baldur's Gate III

RECENSION. Skrivet av Patrik Severin

Patrik har packat överlevnadskittet för att klara av ett långvarigt återbesök till Sword Coast och för att se om det tredje Baldur's Gate är något vettigt att avsluta sommaren med...



Loading next content