Svenska
Gamereactor
nyheter
Assetto Corsa Competizione

Gran Turismo tar farväl av FIA, som nu samarbetar med Assetto Corsa Competizione

I och med Sonys hårda sväng från GT Sport till GT7 kommer FIA Motorsport Games-tävlingen nu att hållas i den trendiga simulatorn...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Polyphony Digital och Kazunori Yamauchi visade tidigare stolt upp Federation Internationale de l'Automobile-logotypen på titlar som Gran Turismo 6 och framför allt Gran Turismo Sport. Den logotypen saknades dock i Gran Turismo 7, som verkar ha styrt bort från simulering och e-sport, vilket möjligen haft inverkan på förbundets nyligen meddelade beslut.

Enligt organisationen kommer FIA Motorsport Games 2022 uteslutande att spelas i Assetto Corsa Competizione, det simracingspel som kan skryta med den prestigefyllda licensen framöver. Titeln, som utvecklas av Kunos Simulazioni på Vallelunga-banan och ges ut av 505 Games, har blivit det mest populära spelet för tävlingsbaserad simracing under de senaste åren och har till och med ersatt klassiker som iRacing eller rFactor, trots (eller tack vare) att det bara fokuserar på GT-kategorierna. Det italienska simspelets tävlingsmöjligheter, tillsammans med dess beprövade struktur samt satsning på PC som huvudplattform, underlättar utan tvekan organiseringen av sådana evenemang.

Årets tävling kommer omfatta 17 motorsportkategorier, bland vilka ACC esport finns med. Bilarna är begränsade till GT3 (den viktigaste klassen i Assetto), vilket är samma klass som valdes för IRL GT, GT Sprint och Endurance. FIA understryker möjligheten att använda "digital versions of the same cars", tillsammans med mångsidigheten hos Kunos mjukvaruplattform. "It is one of the most popular esports titles in the industry", säger FIA:s e-sportansvarige Niroshan Pereira.

För FIA:s evenemang kommer den italienska studion tillhandahålla en ny version av Circuit Paul Ricard, den franska racerbanan där simracingfinalen hålls den 29 oktober. Det finns inget omnämnande av prispotten med riktiga pengar ännu, men det är värt att nämna att det inte fanns någon för tidigare upplagor av Gran Turismo World Series, en tävling som nyligen startade sin 2022 års upplaga, nu utan FIA-stöd och med byte från GT Sport till Playstation 4 mot GT7 till Playstation 5.

Assetto Corsa Competizione

Relaterade texter

5
Assetto Corsa CompetizioneScore

Assetto Corsa Competizione

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Det lilla italienska teamet som för sex år sedan slog simracingvärlden med storm har nu dundrat ut sitt senaste stickspår till våra nuvarande konsoler, och Petter är inte imponerad...



Loading next content