Svenska
Gamereactor
nyheter
Forza Motorsport

Nästa Forza Motorsport har visats upp - blir utan undertitel

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

När det under kvällens Showcase var dags för att visa upp Forza Motorsport 8 lämnades vi utan siffra. Precis som med Halo Infinite var det nu dags för en total nytändning av Microsofts storsäljande bilserie, och från konferensscenen klipptes det till Maple Valley-banan, en fan-favorit sedan första delen i serien släpptes 2005.

Medan kameran klippte från svepande panoreringar till låsta positioner bak bilarna förklarades det återkommande hur man med generationsskiftet (Forza Motorsport är, olikt förra årets Forza Horizon 5, exklusivt till Xbox Series) kunnat ösa på med grafiska effekter och fysik. Ray tracing kommer levereras i realtid, den dynamiska dag-och-natt-cykeln kommer inte bara förändra banornas utseende utan även bilarnas reaktioner på underlaget, och skadorna på bilen ska numera kunna spåras till individuella skrapmärken på karossen.

Överhuvudtaget är det tydligt hur Microsoft och Turn 10 vill distansera Motorsport från Horizon-delen av serien, och satsa på total realism. Körkänslan ska vara helt omdesignad för att nå så nära verklighetens körning som möjligt, och detaljer som däckbyten och bränslehantering ska addera till simulatorkänslan.

Huruvida chefredaktören kommer skippa allt vad Assetto Corsa heter, får vi veta först våren 2023. Se trailern, i högst vanlig ordning, nedan.

HQ
Forza MotorsportForza MotorsportForza MotorsportForza Motorsport

Relaterade texter

Forza MotorsportScore

Forza Motorsport

RECENSION. Skrivet av Conny Andersson

Efter en vecka på racingbanorna är Conny, i sin längsta recension så långt, redo att dela ut betyg till Turn 10:s efterlängtade åttonde del i sin Motorsport-serie...



Loading next content