Svenska
Gamereactor
nyheter

Microsoft uppges arbeta på en ny streamingenhet för Xbox Game Pass Cloud Gaming

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det har spekulerats länge och väl men nu har Microsoft bekräftat att spelare kan förvänta sig hårdvara för molnbaserad gaming i framtiden. Och det var förstås bara en tidsfråga innan det skulle bli officiellt. Ryktena har varit många och det är självklart att en aktör som Microsoft vill vara med och driva utveckligen för det som redan kallas framtiden inom gaming.

Även om det har spekulerats så var det egentligen först när Twitteranvändaren Tero Alhonen postade att han upptäckt någonting kallat Project Keystone hos Microsoft och att detta var högst intressant då Xbox en gång i tiden gick under namnet Project Scarlett. Nu har Tero tweetat igen om att Microsoft har bekräftat teorin han själv hade om att de håller på att utveckla en ny konsol. Denna gången är det dock en annan typ av konsol.

Arbetsnamnet är mycket riktigt Keystone och det är en dongle som kopplas direkt in i TV:n. Denna lilla enhet skall alltså ersätta Xbox och det är en helt logisk utveckling. Då Microsoft redan har Game Pass så är en lågkostnads-tjänst i molnet nästa naturliga steg och något som skulle ge Microsoft ett stort försprång gentemot konkurrenterna och kunna möta Google Stadia i en fight om förstaplatsen för just den här typen av tjänst. Det återstår förstås att se hur det hela utvecklar sig. Det rör sig om hårdvaruutveckling i ett mycket tidigt stadium och det kommer att ta tid och när Keystone väl är utvecklad så gäller det också att den presterar. Då molnbaserad gaming i dag har sina utmaningar så gäller det att man hittar vägar att prestera bättre än konkurrensen. Lyckas Microsoft med det så har de pole position i racet in i framtiden.

Microsoft uppges arbeta på en ny streamingenhet för Xbox Game Pass Cloud Gaming


Loading next content