Svenska
Gamereactor
nyheter

Kevin Spacey återvänder till filmbranschen - största rollen sedan 2017

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Han var ett av Hollywoods allra största namn. Hyllad av kritiker och publik. En dubbel Oscarsvinnare med en stjärna på Hollywood Walk of Fame. Dubbad till Honorary Commander och Knight Commander of the Order of the British Empire och en spännande överraskning i Call of Duty. Han dominerade i Netflixserien House of Cards som lockade miljoner och var med och skapade framgången för streaming. Det hade helt enkelt gått väldigt bra för Kevin Spacey och framtiden såg lika ljus ut, med nya projekt och stora planer. Ridley Scotts, All the Money in the World var redan i produktion när bomben slog ner. Kevin anklagades för sexuella trakasserier av flertalet män och i synnerhet av Star Trek-skådisen Anthony Rapp, som påstod att en 26-årig Spacey hade antastat honom när han var fjorton år gammal. Kevin fick omgående sparken från House of Cards, alla hans scener i All the Money in the World filmades om and like that... he was gone.

Det har nu gått fem år sedan Kevin Spacey mer eller mindre blev svartlistad och förutom ett par roller i små indieproduktioner så har han alltså varit borta helt från branschen men nu kanske det är på väg att vända. Möjligen glider dörren åtminstone upp på glänt nu när han medverkar i sin största roll sedan 2017. Okej, vi snackar inte direkt Christoper Nolan eller Denis Villeneuve här utan snarare en brittisk/ungersk/mongolisk produktion som berättar historien om Batu Khan, barnbarn till Genghis Khan men 1242 - Gateway to the West innehåller i alla fall ett par forna actionhjältar, i form av Eric Robert och Christoper Lambert.

Det betyder dock inte att den amerikanska skådespelaren är rentvådd eller nödvändigtvis går fri från tidigare anklagelser. Ett antal av dem har visserligen lagts ner men trots Spaceys många försök att få domstolen att ogiltigförklara Rapps åtal så ligger det ärendet kvar. Det finns också tjugo anonyma anklagelser som går hela vägen tillbaka till när han basade över Old Vic Theatre i London mellan 2004 och 2015, där hans personal anklagar honom för olämpligt beteende.

Om det blir någon riktig comeback eller inte för Kevin Spacey återstår att se men 1242 - Gateway to the West förväntas att spelas in i år och man väntar just nu på en distributör som har möjligheten att köpa upp rättigheterna under Filmfestivalen i Cannes.

Kevin Spacey återvänder till filmbranschen - största rollen sedan 2017


Loading next content