Svenska
Gamereactor
nyheter

NFT kommer till Facebook och Instagram

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det var förstås bara en tidsfråga innan det skulle hända. I synnerhet med tanke på hur exalterad Mark Zuckerberg, grundare av Facebook/Meta har varit ända sedan idén om NFT's kläcktes men nu är det alltså officiellt. Facebook och Instagram kommer att få NFT's i något form.

Zuckerberg har i dag bekräftat att de kommer att gå in i ett teststadium inom kort. Exakt vad det innebär och i vilken utsträckning är än så länge oklart men budskapet löd att Meta kommer att börja testa "digital collectibles" på Instagram någon gång under veckan och strax efter så kommer även Facebook att få funktionen. Varför? "It's about expression" som Zuckerberg säger. Det kan förstås även ha viss koppling till det massiva tapp på 3 miljarder dollar som företaget haft i samband med sin VR-utveckling. Pengar man nu eventuellt försöker få tillbaka genom NFT.

Mark pratade också om hur de jobbar med AR (augmented reality) och det faktum att användare bara inom ett par år kommer att kunna njuta av NFT i 3D. Detta kommer, enligt honom att revolutionera Instagram Stories som med den nya teknologin skulle kunna förflytta objekten till den verkliga världen, eller IRL som vi säger i branschen. Med Marks egna ord:
'Meta plans to bring NFTs to apps in our family. This week, we're starting to test digital collectibles on Instagram so creators and collectors can display their NFTs on their profile. Similar functionality is coming to Facebook soon, along with augmented reality NFTs on Instagram Stories via Spark AR so you can place digital art into physical spaces.'

Att NFT-marknaden störtdyker var inget som bekymrade Zuckerberg. Inte heller det faktum att nyligen utförda marknadsundersökningar visar att det publika intresset för blockchain inte alls motsvarar hypen hos de som försöker sälja in konceptet. Här tänker Zuckerberg förmodligen att om två så stora plattformar som Facebook och Instagram implementerar tekniken så kommer också efterfrågan att öka. Det är det förstås ingen som vet men det vi däremot vet är att NFT kommer att dyka upp i våra flöden inom kort. Vare sig vi vill det eller ej.

NFT kommer till Facebook och Instagram


Loading next content