Svenska
Gamereactor
nyheter

Elon Musk köper Twitter för över 400 miljarder kronor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Twitter har accepterat Elon Musks erbjudande att köpa bolaget för 44 miljarder dollar. Det har dock inte varit en enkel väg fram för världens rikaste man, för att slutligen kunna ta över ägandeskapet för den sociala medieplattformen. Twitter sköt först ner Tesla-VD:ns bud på 43 miljarder dollar men efter förhandlingar skall man nu alltså enligt uppgift vara överens om ett aktiepris på 54,20 dollar och därmed en affär på uppskattningsvis 44 miljarder dollar, motsvarande cirka 428 miljarder svenska kronor. I och med affären kommer Twitter nu att lämna New York-börsen och vara helägt av Elon Musk.

"Vi tror att det här är den bästa vägen framåt för Twitters aktieägare", skriver styrelseledamoten Bret Taylor.

Det här är långt ifrån första gången någon uttryckt ett intresse i att köpa Twitter genom åren men i och med dagens affär gör Musk nu någonting som Facebook, Microsoft, Disney, Salesforce och Google tidigare har misslyckats med.

Varför Elon Musk så gärna vill ta över Twitter är inte helt klargjort, där vissa hävdar att det helt enkelt är den typen av saker världens rikaste man kan ägna sig åt. Bara för att han kan med andra ord. Andra pekar på att han vill nyttja plattformen som sin egna publika kommunikationskanal. Kanske är det en kombination av de båda, eller så är det en en helt annan anledning. Den som lever får se.

Läs pressmeddelandet här!

Elon Musk köper Twitter för över 400 miljarder kronor
"Free speech is everything!"


Loading next content